INS: Productia industriala a crescut cu peste 10% in T1

0
987
industrie

Productia industriala a crescut in primul trimestru atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata, cu 10,1%, respectiv cu 10,7%, sustinuta de avansul industriei prelucratoare si al productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, anunta INS.

Productia industriala (serie bruta) a crescut in primul trimestru in urma avansului industriei prelucratoare cu 11,7% si productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 1,3%. Industria extractiva a scazut cu 0,9%, se arata intr-un comunicat al INS.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+14,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+11,8%), industria bunurilor intermediare (+9,1%), industria bunurilor de uz curent (+6,4%) si industria energetica (+3,1%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, avansul productiei industriale a fost sustinut de industria prelucratoare (+12,1%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+2,7%). Industria extractiva a scazut cu 0,5%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+15,2%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+12,6%), industria bunurilor de uz curent (+8,5%), industria bunurilor intermediare (+6,1%) si industria energetica (+4%).

In luna martie 2014, productia industriala a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,8%, respectiv cu 1,1%.

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a crescut cu 10,8% ca serie bruta, respectiv cu 11,6%, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here