Basescu, revoltat de mentinerea ratingului "junk" aplicat Romaniei de catre Standard&Poor's

0
1075
basescu-agresiv-

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Arad, ca este „revoltat” ca agentia de rating Standard & Poor’s inca mentine Romania la evaluarea de „junk”, adica tara nerecomandata pentru investitii, opinand ca aceasta agentie este „extrem de incorecta” fata de Romania.

seful statului a spus, intr-un discurs sustinut la Arad, la o dezbatere organizata de Fundatia „Miscarea Populara”, ca este revoltat ca exista o casa de acordare a ratingurilor, Standard & Poor’s, care „inca mentine Romania la evaluarea de junk, de tara nerecomandata pentru investitii.”

„Sunt trei agentii de rating in lume, recunoscute, doua din ele, Moody’s si Fitch au dat Romaniei investment grade-ul de mult, iar Moody’s nici macar pe perioada crizei nu l-a retras”, a mai spus Traian Basescu, precizand ca aceasta casa de acordare de ratingurilor, Standard & Poor’s, chiar si astazi, dupa ce Romania are deficit sub 3% si crestere economica de 3,5% anul trecut, „isi permite sa mentina Romania la calificativul junk, nerecomandat investitiilor”.

Seful statului a tinut sa precizeze ca este „revoltat de comportamentul acestei agentii de rating”.

„Sunt revoltat de comportamentul acestei agentii de rating si am vrut sa o spun public, pentru ca, totusi, este o explicatie care romanilor le trebuie data, pentru ca romanii au acceptat sacrificiile de reechilibrare macroeconomica, cu reduceri de salarii, cu cresteri de TVA, iar o agentie de rating nu-si poate permite sa se joace cu calificativul unei tari care si-a facut treaba”, a mentionat el.

„Noi nu am fost din categoria tarilor care si-au prelungit criza pana in zilele noastre, din 2008, tot vedem ca si Grecia, si Portugalia, si Spania, si Irlanda abia au ajuns, unele din ele, pe la jumatate si cer reesalonari si regandiri de program. Romania a avut curajul sa isi ia masurile obligatorii pentru ca imediat sa-si poata relua cresterea. De aceea acest, Standard&Poor’s mi se pare extrem de incorect fata de Romania, nedandu-i calificativul de tara sigura pentru investitii”, a mai spus Traian Basescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here