INS avertizeaza ca va creste deficitul bugetar

0
815

Exporturile Romaniei, exprimate in euro, au crescut in luna octombrie a acestui an cu aproape un procent si jumatate, fata de aceeasi luna a anului trecut, dar importurile au crescut cu mult mai mult – aproape 8 la suta – ceea ce a facut ca deficitul comercial al tarii noastre sa fie cu peste 330 de milioane de euro mai mare decat in octombrie 2011, anunta Institutul National de Statistica.

Conform estimarilor preliminare ale primelor zece luni din acest an, deficitul comercial al Romaniei a crescut cu aproape 586 de milioane de euro, fata de aceeasi perioada din 2011 si a ajuns la peste 8 miliarde de euro.

Pe grupe de produse, atat exporturile, cat si importurile noastre s-au bazat pe masini si echipamente de transport. In plus, printre altele, am mai exportat produse agro-alimentare, bauturi si tutun si am importat produse chimice si produse conexe, dar si combustibili minerali si lubrifianti.

Institutul National de Statistica a publicat si datele privind miscarea naturala a populatiei si aflam ca, in luna octombrie a acestui an, populatia Romaniei a scazut cu 1981 de persoane, numarul decedatilor fiind mai mare decat cel al nou-nascutilor.

De asemenea, comparativ cu septembrie, luna octombrie a acestui an a consemnat cu aproape 40 la suta mai putine casatorii, la nivel national, dar numarul divorturilor a crescut cu 12 procente.

Statisticile arata ca neintelegerile provocate de lipsa banilor si plecarea la munca in strainatate sunt doua dintre principalele cauze ale divorturilor. (Daniel Negut)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here