Inchirierea primului apartament – o sarcina dificila pentru romani

0
1423

Odata cu primul job adevarat, fiecare persoana se va gasi in cautarea unei noi locuinte. Pornind de la aceasta premisa, devine esential pentru o persoana sa inteleaga procesul de inchiriere al primului apartament.

Un nou apartament ofera in egala masura un sentiment de incantare, insa si o grija in plus. Cu toate acestea, gandul la mai multa libertate si flexibilitate in program, precum si gradul inalt de publicitate imobiliara care defineste societatea curenta ar trebui sa ne ajute in luarea unei astfel de decizii.

In primul rand, fiecare persoana trebuie sa determine cat de mult isi poate permite sa plateasca pentru un apartament. Acest prag trebuie definit inainte de a incepe propriu – zis cautarea, tocmai pentru a nu ajunge in situatia de a va angaja intr-un compromis financiar, care nu permite plata confortabila intr-o luna obisnuita.

In general, chiria ar trebui sa fie aproximativ 20 – 25% din venitul dumneavoastra. Daca deduceti anumite cheltuieli, procentul poate ajunge la 30%. Cu toate acestea, trebuie sa luati in considerare celelalte plati si facturi pe care trebuie sa le indepliniti la sfarsit de luna. Un procent financiar egal, de 20 – 25%, ar trebui sa fie indreptat catre cheltuielile zilnice de trai: alimente, utilitati si divertisment. Daca nu aveti la dispozitie un minimum de 20% pentru chirie, atunci inseamna ca va inhamati la un pas mult prea mare pentru capacitatile financiare curente.

Al doilea pas este reprezentat de identificarea zonei in care doriti sa locuiti. Invariabil, o sa consultati numeroase anunturi imobiliare inainte de a lua o decizie optima necesitatilor dumneavoastra, insa pe langa pret va intereseaza in mod direct zona in care se gaseste proprietatea in care o sa locuiti. Cu cat ea este mai departe de locul de munca, cu atat vor creste si costurile de transport. Daca lucrati intr-o zona metropolitana foarte dezvoltata, o sa descoperiti faptul ca preturile scad odata cu cresterea distantei. Trucul este sa gasiti un echilibru intre cele doua aspecte.

Nu este o rusine sa luati in considerare intelegerea cu un coleg de camera. Dupa ce ati stabilit costurile generale pe care vi le puteti permite, ar trebui sa va dati seama daca aveti nevoie sau nu de un coleg de camera, prezenta acestuia influentand nu doar partea pe care trebuie sa o platiti, ci si impartirea utilitatilor la doua persoane. De asemenea, trebuie sa determinati marimea locului de care aveti nevoie.

Mentalitatea trebuie sa fie una cat mai extinsa intr-un astfel de proces, sfatul echipei din spatele platformei Promovareimobiliare.ro fiind acela de a va orienta in egala masura catre blocurile vechi si ansamblurile rezidentiale noi. Daca va decideti sa acordati atentie egala proprietatilor private si locuintelor care se inchiriaza in masa, atunci ar trebui sa va informati din toate canalele de promovare imobiliare. Este mult mai probabil ca un proprietar sa se promoveze mai mult pe hartie, adica in ziar sau prin anunturi lipite prin imprejurimi. Pe de alta parte, cei care administreaza proprietatile dintr-un complex rezidential vor cauta intotdeauna sa isi extinda canalele de promovare, fiind prezenti atat in mediul online cat si in cel offline.

Pentru inceput, ar trebui sa va limitati la cinci proprietati care v-au atras atentia. Daca alegeti mai multe dintr-o data s-ar putea sa sfarsiti prin a va simti extenuat si nehotarat. Realizati cateva fotografii in timpul vizitelor, pentru a va facilita decizia la finalul vizionarilor. In cazul in care intentionati sa locuiti singur, optati mai degraba pentru un apartament care a mai fost locuit, in detrimentul unei proprietati care abia atunci este data spre folosinta.

Redactia Promovareimobiliare.ro va sfatuieste sa va oferiti suficient timp pentru a lua o decizie inteleapta, chiar daca asta inseamna sa nu oferiti pe loc un raspuns proprietarilor. In final, tot ceea ce conteaza este siguranta pe care v-o ofera acel apartament, dar si modul in care inchierea lui o sa va afecteze bugetul lunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here