Calitatea spatiului medical dezbatuta la Building Health Forum

0
1953

În cadrul zilelor de 19 şi 20 Octombrie 2016, la Bucureşti, a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente din aria construcţiilor în domeniul medical, la Athenee Palace Hilton.

Peste 200 de arhitecţi, proiectanţi, constructori, medici şi investitori din mai multe ţări au fost prezenţi la eveniment pentru a vedea cele mai noi soluţii în domeniul medical.

Subiectele principale dezbătute au fost calitatea mediului medical dar şi clădirile sustenabile.

17 speakeri au împărţit scena în fata invitaţilor pentru a-şi susţine prezentările, au oferit informaţii preţioase, studii de caz şi au dezbătut calitatea spaţiului medical din România.

Divizia Aluterm Group specializată în uşi automate, Siatec, a fost prezentă la acest eveniment. Siatec a prezentat uşile speciale pentru spitale.

Siatec se mândreşte cu principalul produs comercializat pentru sectorul medical, şi anume, uşile medicale, acestea pot fi rezistente la foc, etanşe sau rezistente la radiaţii.

În cadrul conferinţei de pe 19 şi 20 Octombrie 2016, s-a discutat despre calitatea spaţiului medical. Cum trebuie construit un spital, care sunt standardele în domeniu dar şi sfaturi de “good practice”.

Temele abordate de speakeri prezenţi au fost: „Din secretele sănătăţii sănătoase. Mărturisiri de arhitect” (Şerban Ţigănaş), „Vechi şi Nou – Modernizarea infrastructurii medicale” (preşedintele Architects for Health, arh. Christopher Shaw); „Bunăstarea şi locul de muncă – influenţa spaţiului”, „Să construim pentru sănătate – sănătate pentru clădiri”, „Cum se construieşte un spital regional în Danemarca”

Un subiect nou adus în fata invitaţilor a fost conceptul spitalelor sustenabile. Clădiri construite cu materiale eficiente şi cu respect faţă de mediu dar şi cu tehnologie smart integrata pentru a reduce consumul de energie. De asemenea, clădirile “verzi şi inteligente” pot avea un rol important în buna dezvoltare a medicinii româneşti, creând noi standarde în domeniu.

La eveniment au fost prezenţi peste 200 de medici, ingineri, arhitecţi şi antreprenori interesaţi de calitatea spaţiului medical. Aceştia s-au reunit pentru a pune laolaltă idei şi soluţii menite să ofere pacientului un mediu la standarde înalte.

Datorită interesului pe care Aluterm Group îl are faţă de calitatea spaţiilor de viaţă dar şi a spaţiului medical, Aluterm a decis să fie prezent ca partener pentru al doilea an consecutiv, reprezentat fiind de divizia Siatec.

Siatec furnizează pentru sectorul medical numeroase soluţii calitative precum:
-uși etanșe pentru medii curate,
-uși și cortine rezistente la foc,
-uși automate pentru persoane cu dizabilități,
-uși și vitraje cu protecție la radiații,
-ferestre transfer instrumentar,
-uși rapide pentru unități primire urgențe
-sisteme de parcare pentru spitale

Pentru a oferi vizitatorilor o experienţă inedită, Siatec a adus la expoziţie o fereastră de transfer din oţel inoxidabil în mărime naturală pentru a prezenta sistemele din interiorul acesteia şi a permite testarea.

Informaţii complete despre Aluterm Group şi despre diviziile companiei puteţi găsi la adresele:

Aluterm Group – http://www.aluterm.ro/

Siatec –  usi automate , usi medicale, automatizari porti, automatizari ferestre, ferestre transfer  – http://www.siatec.ro/

Makroplast – policarbonat, trape de fum, luminatoare, copertine –  http://www.makroplast.ro/

Parkomatic – sisteme de parcare – http://www.parkomatic.ro/

Record Romania – Usi automate – http://record-romania.com/

Despre Aluterm Group

Aluterm Group oferă din 1993 soluţii pentru industria construcţiilor validate în peste 2500 de proiecte care se remarcă printr-un plus de valoare prin includerea de automatizări pentru căi de acces, materiale din policarbonat și trape sau parcări inteligente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here