Incercarea dezonorabila a lui Nicolas Sarkozy de a hartui romii din Franta a fost un esec

0
498
tigani-romi

tigani-romiIncercarea lipsita de onoare a lui Nicolas Sarkozy de a hartui romii din Franta a fost un esec, pentru ca romii repatriati in Bulgaria si Romania s-au intors si traiesc in conditii mai dure, iar adevarul trist este ca presedintele stia ce se va intampla.

El a vrut insa sa imprumute retorica partidului de extrema-dreapta Frontul National, intr-o incercare de a-si imbunatati procentele din sondaje, comenteaza The Independent in editia online.

In pofida criticilor internationale fata de hartuirea celei mai mari minoritati din Europa, aproape 500 de tabere de romi au fost demolate si 10.000 de membri ai acestei etnii au fost repatriati in Romania si Bulgaria.

Adultii si-au pierdut locurile de munca, copiii si-au intrerupt scoala, accesul la apa si electricitate a fost taiat, iar programele de vaccinare oprite. Presiunea si intimidarile din partea politiei au crescut, iar tabere ale romilor au fost atacate cu cocteiluri Molotov.

Cu toate acestea, Sarkozy a obtinut atentia mediatica pe care a dorit-o. Problema este ca Frontul National a raspuns la informatiile privind revenirea romilor facand apeluri la un tratament si mai dur, comenteaza The Independent, exprimandu-si speranta ca presedintele francez nu va ceda din nou la un asemenea populism cinic.

El este criticat in prezent din toate partile pentru ca s-a apropiat de dreapta autoritara fara a obtine rezultate notabile. Francois Hollande, candidat la investitura Partidului Socialist pentru alegerile prezidentiale, a vorbit despre un „decalaj izbitor intre provocarea verbala” a lui Sarkozy, din vara trecuta, si „lipsa unor actiuni concrete”.

Prin urmare, Sarkozy a adoptat recent un comportament mai bland, mai amabil, intr-o incercare de a recuceri electoratul de centru inaintea scrutinului prezidential din primavara lui 2012. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here