Inca un militar roman a murit in timpul unei misiuni in Afganistan

0
660
militari-afganistan

militari-afganistanCaporalul Catalin Ionel Marinescu din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” a murit, marti, in timpul unei misiuni in provincia Zabul din Afganistan, informeaza Ministerul Apararii Nationale. Potrivit MApN, in timpul desfasurarii unei misiuni de patrulare pe autostrada A1,

militarul executa cercetarea terestra a unui obiectiv, conform procedurilor. „in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost grav ranit, fiind transportat de urgenta cu un elicopter echipat MEDEVAC la Spitalul Militar din baza Lagman pentru ingrijiri medicale. Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vietii sale, caporalul Marinescu a decedat”, se arata in comunicat.

Militarul avea 28 de ani si era necasatorit.

„Ministrul Apararii Nationale Gabriel Oprea a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Catalin-Ionel Marinescu, care si-a sacrificat viata sub culorile Drapelului national, savarsind acte de devotament exceptional in timpul executarii misiunii in teatrul de operatii din Afganistan”, potrivit MapN.

Sursa citata precizeaza ca ministrul Apararii Nationale a inaintat presedintelui propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Catalin-Ionel Marinescu cu Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi.in toate unitatile militare din tara si in cele dislocate in afara teritoriului national, vor fi organizate, miercuri dimineata, ceremonii militare si religioase, in semn de recunostinta, pretuire si deplin respect pentru eroul Catalin-Ionel Marinescu.

„Ministrul Apararii Nationale Gabriel Oprea si conducerea armatei isi exprima profundul regret pentru pierderea vietii sublocotenentului (p.m.) Catalin-Ionel Marinescu si sunt alaturi de familia greu incercat a”, se mai arata in comunicat.

Acesta este cel de-al doilea militar roman mort in Afganistan in mai putin de o saptamana. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here