In septembrie, volumul constructiilor a crescut cu 6,3% fata de luna anterioara

0
1028
constructii, servicii, crestere, economica

In luna septembrie 2012, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna august 2012, ca serie bruta, cu 6,3%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 4,0%, arata un nou raport la Instiutului National de Statistica (INS).

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 6,0%, respectiv cu 2,6%.

In perioada ianuarie -septembrie, comparativ cu aceasi perioada a anului 2011, volumul lucrarilor de constructii a crescut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,2%, respectiv cu 4,6%. In luna septembrie 2012, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna august 2012, cu 6,3%, crestere evidentiata la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+26,1%) si la lucrarile de constructii noi (+5,2%). Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 16,7%.

Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri astfel: la cladirile rezidentiale (+20,7%), la cladirile nerezidentiale (+11,0%) si la constructiile ingineresti (+1,9%).Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2012, comparativ cu luna august 2012, a inregistrat o scadere cu 4,0%. Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale (-19,6%) si la lucrarile de constructii noi (-1,1%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 1,3%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 6,1%, respectiv cu 5,5%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 8,3%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 6,0%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale
(-38,0%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-13,6%). Lucrarile de constructii noi au crescut cu 5,2%.

Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat scaderi astfel: la cladirile rezidentiale (-12,4%), la constructiile ingineresti (-5,9%) si la cladirile nerezidentiale (-2,8%).

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2012, comparativ cu luna septembrie 2011 a scazut cu 2,6%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale (-32,5%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-10,8%). La lucrarile de constructii noi s-a evidentiat o crestere cu 11,8%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti si la cladirile nerezidentiale cu 2,4%, respectiv cu 0,1%. La cladirile rezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 11,7%.

In intervalul ianuarie-septembrie, comparativ cu 2011, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a crescut cu 3,2%. Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 12,5%. S-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale (-13,4%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-11,7%).Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 15,1%, respectiv cu 6,9%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 13,5%.In perioada ianuarie-septembrie, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 4,6%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi (+17,5%). La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat scaderi cu 14,7%, respectiv cu 6,5%.

Pe obiecte de constructii s-au inregistrat scaderi la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 17,6%, respectiv cu 5,3%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 17,5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here