În 2018 Sonae Sierra a evitat costuri de operare în valoare de 25 de milioane de euro, datorită măsurilor sale de sustenabilitate

0
1200

 

 

 

​Rezultatele financiare si operaţionale din 2018 ale Sonae Sierra dezvăluie performanţa solidă şi implementarea de succes a strategiei pe care compania a avut-o. De asemenea, compania și-a demonstrat capacitatea de a crea valoare comună prin abordarea problemelor legate de sustenabilitate, obținând în același timp rezultate financiare bune.

 

Sonae Sierra şi-a luat un angajament, de peste 20 de ani, în ceea ce priveşte mediul înconjurător şi aspectele sociale, punând în aplicare măsuri de eficienţă în ceea ce priveşte energia, consumul de apă şi deșeurile, integrând sustenabilitatea în strategia sa de afaceri. În 2018, Sonae Sierra a îmbunătățit eficiența eco a centrelor sale comerciale în ceea ce priveşte majoritatea indicatorilor-cheie, atingând 86% dintre obiectivele și acțiunile sale de sustenabilitate de-a lungul anului. Emisiile de GES au scăzut cu până 9,1%, consumul de energie electrică cu 2,8%, iar proporția de deșeuri reciclate a crescut cu 3%.

 

Implementarea măsurilor de eficientizare a energiei, consumului de apă şi a deşeurilor din ultimii 16 ani a generat în costurile de operaţiuni mai mult de 25 de milioane de euro evitate numai în 2018.

 

Comparativ cu alţi ani financiari, Sonae Sierra a îmbunătăţit eficientizarea consumului de apă a portofoliului său cu 21% începând din 2013, şi a eficienţei consumului de electricitate începând cu 2002. Procentajul deşeurilor reciclate a crescut cu 248% din 2002 iar procentajul deşeurilor trimise la depozitul de gunoi a scăzut cu 69% din 2007. În plus, compania a redus emisiile GES cu 81% din 2005. În ceea ce priveşte sănătatea şi siguranţa, Sonae Sierra a redus gravitatea accidentelor de muncă și a bolilor profesionale cu 86% din 2005.

 

Compania a obţinut certificatul ISO 14001 pentru management-ul de mediu pentru 26 de proiecte de construcţie care au fost finalizate şi pentru 52 de centre comerciale aflate în exploatare. De asemenea, a obţinut certificarea OHSAS 18001 pentru managementul  sănătăţii şi al siguranţei pentru 10 proiecte de construcţie şi pentru 48 de centre comerciale aflate în exploatare, precum şi certificări Green Building pentru 8 noi proiecte în dezvoltare şi centre comerciale aflate în exploatare. Mai mult, programul de eficientizare “Bright Programme – Îmbunătăţirea amprentei de carbon a real estate-ului” este câştigătorul premiului Silver Stevie, la categoria “Inovaţia anului din industria energetică”, la cea de-a 15-a ediţie a premiilor internaţionale anuale International Business Awards.

 

La nivel operațional, în 2018, Sonae Sierra a obținut o performanță solidă, cu un profit net de 110 milioane de euro. Anul trecut, compania a vândut active ale centrelor comerciale cu o valoare brută de aproape 600 de milioane de euro, generând câștiguri semnificative, mărind EBIT-ul pentru servicii cu 11% şi investind mai mult de 165 milioane de euro în extinderi, cum ar fi NorteShopping, în dezvoltarea a două centre comerciale în Spania și în Grecia, și în construirea unui nou centru comercial din Columbia, care și-a deschis porțile în februarie 2019.

 

Sonae Sierra publică rezultatele performanţelor sale în Raportul Economic, de Mediu şi Social, care sumarizează strategia companiei şi performanţa operaţională din 2018 şi arată alinierea dintre afacerea de bază şi obiectivele de sustenabilitate.

 

 

În conformitate cu angajamentul pe termen lung al companiei de a aplica cele mai solide orientări privind raportarea în materie de sustenabilitate, acest raport urmează cadrul Consiliului Integrat de Raportare Integrată (IIRC) privind raportarea integrată și a fost elaborat în conformitate cu Inițiativa de Raportare Globală (GRI), Liniile directoare de raportare a sustenabilității și dezvăluirea sectorului construcțiilor și a sectorului imobiliar (CRESD). Respectarea acestor reguli GRI a fost verificată de Deloitte.

 

 

Raportul poate fi găsit aici: https://www.sonaesierra.com/corporate/en-gb/research-news/reports-press-kit.aspx

 

 

 

Despre Sonae Sierra

 

Sonae Sierra (www.sonaesierra.com) este compania internațională dedicată dezvoltării imobiliare și furnizării de servicii pentru proprietăți dinamice centrate pe retail. Compania își desfășoară activitatea prin intermediul a 11 birouri corporative care oferă servicii clienților din zone geografice diferite, cum ar fi Portugalia, Algeria, Brazilia, Columbia, Germania, Grecia, Italia, Maroc, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Spania și Tunisia.

Sonae Sierra deține 42 de centre comerciale având o valoare de piață de peste 7 miliarde EUR și administrează și/sau închiriază 82 de centre comerciale reprezentând o suprafață închiriabilă totală de 2,7 milioane m2 și aproximativ 9300 de contracte de închiriere. În prezent, Sonae Sierra are în dezvoltare 14 proiecte, inclusiv 9 pentru clienți.

 

Sonae Sierra lucrează în prezent cu peste 20 de co-investitori la nivel de active imobiliare și gestionează patru fonduri de investiții imobiliare pentru un număr important de investitori din întreaga lume.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here