Impact Developer & Contractor obţine punctajul maxim pentru comunicarea cu investitorii, conform evaluării ARIR

0
771

Bucureşti, 30.07.2021: Impact Developer & Contractor a obținut punctajul maxim (10) pentru comunicarea cu investitorii, conform indicatorului VEKTOR publicat de către ARIR (Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România). Reevaluarea a fost realizată la cererea companiei.

 

VEKTOR este indicatorul comunicării cu investitorii pentru companiile listate la bursă şi este calculat în baza unei metodologii ce include 15 criterii, în linie cu cele mai bune practici internaţionale în domeniu.

 

Impact Developer & Contractor a fost apreciat pentru comunicarea activă şi transparentă în relaţia cu investitorii, furnizându-le acestora informaţii clare, detaliate, precum şi estimări realiste şi argumentate privind activitatea companiei, rezultatele financiare şi evoluţia acţiunilor sale pe piaţa de capital. Compania utilizează instrumente variate de comunicare, atât online prin canalele proprii (website actualizat în timp real cu informaţii de interes, social media), comunicare cu presa, cât şi offline, prin evenimente dedicate investitorilor.

 

Analiza și evaluarea informațiilor publice disponibile au fost realizate de ARIR și o comisie de proiect, formată din analiști de guvernanță corporativă, profesioniști IR, mediul academic și consultanți în raportare non-financiară.

 

Suntem onoraţi să obţinem recunoaşterea ARIR pentru preocuparea de a ne îmbunătăți continuu interacțiunea cu investitorii și de a implementa cele mai bune practici în această direcţie. Relaţia cu investitorii reprezintă baza pentru dezvoltarea unei afaceri de succes pe piaţa de capital, de aceea, ne ghidăm activitatea după o serie de principii ferme, cum ar fi transparenţa, proactivitatea şi livrarea de rezultate performante. Ne dorim, de asemenea, să avem un impact pozitiv asupra mediului și a societății, în timp ce creăm valoare atât pentru companie, cât și pentru investitorii noștri”, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO Impact Developer & Contractor.

 

Recent, Impact Developer & Contractor a aderat la ARIR în calitate de membru asociat, din dorința de a sprijini dezvoltarea pieței locale de capital. Piaţa de capital reprezintă un instrument central al strategiei de dezvoltare a companiei Impact, prin emiterea de acţiuni noi şi de obligațiuni listate pe piața principală a BVB, cu plasament privat. Ca parte a politicii sale de sustenabilitate, în viitorul apropiat, compania are în vedere emisiunile de obligațiuni ”verzi” pentru finanțarea proiectelor sale construite la noile standarde nZEB – “Nearly Zero Energy Building” și certificate BREEAM Excellent. Implementarea acestor standarde asigură o performanță energetică ridicată a clădirilor și le oferă rezidenţilor o calitate superioară a locuirii, la costuri reduse, contribuind în același timp la protecția mediului înconjurător.

 

 

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

Cu o experiență de 30 de ani pe piață, IMPACT Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Acţiunile IMPACT Developer & Contractor SA (“IMP”) sunt cotate la categoria Premium a Bursei de Valori București, compania având o capitalizare bursieră de 795.375.000 lei (la data de 30 iulie 2021). Misiunea IMPACT Developer & Contractor este de a dezvolta comunități, prin proiecte sustenabile, la standarde de calitate BREEAM Excellent, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără GREENFIELD Băneasa și Luxuria Residence, cel din urmă fiind singurul proiect rezidențial din București cu certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, IMPACT a demarat în 2020, în Constanța, construcția proiectului rezidențial Boreal Plus, proiect mixt format din vile și blocuri de apartamente, precum și a proiectului rezidențial GREENFIELD Copou, în Iași.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here