Imobiliare.ro si Marsh Romania lanseaza serviciul de asigurari online

0
534

Pe scurt: www.imobiliare.ro, principalul portal imobiliar din Romania, in colaborare cu Marsh Romania, lider mondial pe piata asigurarilor si reasigurarilor, lanseaza http://www.imobiliare.ro/asigurari. Sectiunea este dedicata celor interesati de incheierea unei polite de asigurare a locuintei.

 Un serviciu inovator oferit vizitatorilor portalului consta in posibilitatea incheierii rapide a unei asigurari, chiar pe site.
Persoana citata:
Adrian Erimescu, director general www.imobiliare.ro
« Ne propunem sa fim transpunerea fidela a pietei imobiliare autohtone in mediul online. Pentru aceasta, vrem sa oferim vizitatorilor nostri, proprietari sau cumparatori, toate serviciile de care au nevoie, de la anunturi propriu-zise la o multitudine de informatii conexe – toate reunite intr-un one-stop-shop imobiliar. Dupa lansarea sectiunii de executari silite, cea de asigurari reprezinta un pas firesc. »
Detalii: Polita obligatorie, despagubiri de maximum 20.000 de euro Noul instrument de lucru este util in contextul intrarii in vigoare a legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor. Potrivit noilor reglementari, detinatorii de imobile vor trebui sa-si asigure proprietatea in termen de sase luni. Polita obligatorie costa 10 sau 20 de euro pe an, in functie de tipul materialelor din care este construita locuinta, iar suma totala pe care beneficiarul o poate primi drept despagubire se ridica la 10.000, respectiv 20.000 de euro. Asigurarea obligatorie ofera protectie doar in cazul producerii de dezastre naturale (inundatii, alunecari de teren, cutremure).
63,9 euro pe an pentru o locuinta de 55.000 de euro Cat costa o asigurare facultativa de locuinta? Depinde de tipul si de valoarea imobilului. Un ajutor semnificativ in acest sens este oferit de calculatorul de asigurare pus la dispozitia vizitatorilor. Spre exemplu, proprietarul unui apartament situat in Bucuresti si evaluat la 55.000 de euro ar trebui sa plateasca anual 63,9 euro, indiferent daca se ia in calcul valoarea de piata sau cea de inlocuire. in acelasi timp, pentru o garsoniera evaluata la 40.000 de euro, polita anuala ajunge la 47,7 euro, in vreme ce, pentru o locuinta de 70.000 de euro, suma de plata urca la 80,1 euro. Pentru celelalte judete ale tarii, costurile de asigurare pentru imobile de valoare similara sunt ceva mai reduse. (Grafic)
Avantajele asigurarii facultative Daca doreste sa adopte masuri de protectie extensiva a casei sale, un proprietar poate incheia, pe langa polita obligatorie, si o asigurare facultativa, adaptata dorintelor si nevoilor sale. Pe langa dezastrele naturale, aceasta acopera o plaja mult mai larga de situatii de risc. Printre acestea se numara atat cutremurele, inundatiile, avalansele sau alunecarile de teren, cat si o serie de accidente provocate de oameni: incendii, explozii, caderea aeronavelor, coliziune cu autovehicule, cutremur, vandalism, greve, revolte, tulburari civile etc. Un alt avantaj al unei astfel de polite este ca ia in calcul valoarea reala a imobilului, ceea ce inseamna ca si despagubirea primita in caz de accidente sau dezastre este semnificativ mai mare. Suma ce trebuie platita de catre beneficiar se raporteaza fie la valoarea de piata a imobilului, fie la cea de inlocuire (costurile necesare construirii).
Despre imobiliare.ro: Lansat in ianuarie 2000, www.imobiliare.ro este primul si cel mai accesat portal imobiliar din Romania. Portalul a depasit de curand pragul de 16 000 de vizitatori unici pe zi si cuprinde cea mai mare baza de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here