Igas: Nu sunt multumit de invatamantul MAI. Vor fi schimbari majore

0
608
scriere-an

scriere-anMinistrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, spune ca nu este multumit de institutiile de invatamant din subordinea MAI si avertizeaza ca din 2011 vor fi schimbari majore privind programa scolara, dar si numarul de studenti, considerand ca nu este normal sa fie anual 3.000 de absolventi.

Traian Igas a reafirmat ca 2011 este anul in care Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) intra in reorganizare si incepe un proces de disponibilizari, precizand ca sistemul este, in prezent, dimensionat in mod gresit.

Ministrul a spus, duminica, la Antena 3 , ca in contextul in care aproximativ 2.000 de persoane ies din MAI anual, „pe cale naturala” (pensionare, demisie, deces), nu este normal ca institutiile de invatamant ale ministerului sa scoata 3.000 de absolventi pe an.

Igas a subliniat ca, personal, nu este multumit de scolile din subordinea MAI si ca a spus acest lucru si reprezentantilor Academiei de Politie.

„Am constatat ca ni se prezinta un sistem foarte bine pus la punct, dar absolventul, cand se angajeaza, are foarte multe deficiente, nu stie sau nu poate sa aplice ce a invatat, iar sefii lor se plang ca trebuie sa-i ia de la zero”, a explicat Igas.

Ministrul a subliniat ca din acest an vor avea loc schimbari majore in sistemul de invatamant al MAI, atat in ceea ce priveste programa scolara, cat si numarul de studenti admisi.

„Aveti putina rabdare, si in aceasta zona veti vedea schimbari importante, care vor veni in sprijinul studentilor”, a mai spus Igas, la Antena 3.

Ministrul Administratiei si Internelor a declarat recent ca analiza privind restructurarea MAI este aproape finalizata si aceasta va fi prezentata Guvernului in urmatoarele zile.

Premierul Emil Boc spunea, in 22 februarie, cu ocazia prezentarii bilantului MAI, ca ministerele de Interne si de Finante sunt inca restante in ceea ce priveste derularea restructurarii, proces care trebuie finalizat deoarece cele doua institutii nu pot face opinie separata in Guvern.

Emil Boc preciza atunci ca asteapta in Guvern de la ministrul de Interne propunerea de restructurare a MAI si, daca va fi nevoie, va interveni „peste ea”.

Si presedintele Traian Basescu a avut, la bilantul MAI, un discurs dur la adresa ministerului, spunand, printre altele, ca „oriunde pui degetul apar elemente de coruptie”, ca MAI si Ministerul Finantelor sunt cele doua institutii care nu au putut fi reformate in ultimii 20 de ani si ca sunt judete unde se vede ca angajatii MAI tolereaza grupurile infractionale.

El a cerut sa se treaca „imediat” la evaluarea „om cu om” a angajatilor MAI, incepand cu cei aflati in structurile de conducere la nivel central si local.

„Nu ma va impresiona deloc daca domnul ministru Igas vine in CSAT cu un nou rand de patratele altfel asezate, voi aprecia daca vine cu un sistem de selectare a oamenilor care mai pot ramane in minister”, a mai spus atunci Traian Basescu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here