HAGAG DEVELOPMENT EUROPE A FINALIZAT ETAPA DE AVIZARE PENTRU H ȘTIRBEI PALACE

0
1426

 

Compania a depus documentația în vederea obținerii autorizației de construcție pentru consolidarea și renovarea Palatului Știrbei 

 

București, 21 mai 2021: Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe a depus, de curând, documentația completă în vederea autorizării lucrărilor de consolidare și renovare a Palatului Știrbei din Calea Victoriei 107, construcție clasată drept monument istoric de clasă A și reprezentativă pentru patrimoniul cultural și istoric al muncipiului București.

Compania a parcurs cu succes etapele premergătoare autorizării și în acest sens a obținut toate avizele și acordurile necesare, inclusiv din partea Academiei Române și Ministerului Culturii, și este pregătită să demareze fără întârziere lucrările de consolidare a palatului pentru a evita astfel deteriorarea ireversibilă și chiar prăbușirea parțială sau totală a clădirii.

Suntem animați de ideea de a readuce la viață Palatul Știrbei și de a contribui activ la revitalizarea zonei și conservarea patrimoniului local. Din păcate, Palatul Știrbei este o construcție pe cât de spectaculoasă, pe atât de vulnerabilă. Având în vedere importanța istorică și arhitectonică a clădirii, dar și caracterul urgent al intervențiilor propuse, menite să prevină agravarea și chiar alterarea definitivă a structurii și fațadelor, suntem încrezători că vom avea parte de toată susținerea autorităților competente și vom primi autorizația de construcție pentru efectuarea lucrărilor de consolidare și renovare a Palatului în termenul prevăzut de legislația în vigoare, fără întârzieri.”, au declarat reprezentanții Hagag Development Europe.

Neglijat și marginalizat vreme de aproximativ 70 de ani, atât de foștii proprietari, cât și de autorități, Palatul Știrbei se regăsește, în prezent, într-o stare avansată de degradare. Mai mult, în ultimii 15 ani, autoritățile publice – Ministerul Culturii, Primăria Generală a Capitalei și Primăria de sector, au refuzat exercitarea dreptului de preempțiune asupra proprietății deși oportunitățile nu au lipsit. În situația actuală, însă, proprietarii au nu doar intenția, ci și capacitatea financiară de a salva și recondiționa monumentul istoric, iar orice amânare a intervențiilor asupra fațadei, precum și amânarea lucrărilor de consolidare, cresc gradul de vulnerabilitate al clădirii și riscul de prăbușire.

Salutăm inițiativa administrației publice locale de a ocroti clădirile de patrimoniu și imobiliele vechi amplasate în zone protejate prin lansarea în dezbatere publică a Programului Municipal de Restaurare și susținem, la rândul nostru, acest demers. Astfel de proprietăți cu valoare istorică, în special cele localizate în centrul vechi al orașului sau zonele adiacente, sunt o sursă reală de creștere economică și dezvoltare sustenabilă. Apreciem că

 

aceeași șansă o merită și Palatul Știrbei din Calea Victoriei 107, însă pentru ca acest lucru să fie posibil este imperios necesar să avem o colaborare bună și un dialog deschis cu reprezentații Primăriei Capitalei. ”, au adăugat reprezentații companiei.  

Proiectul propus spre autorizare, H Știrbei Palace – a carui valoare se ridică la 20 de milioane de euro, prevede consolidarea și renovarea completă a imobilului, a tuturor elementelor decorative exterioare și interioare, urmând a fi accesibil publicului larg întocmai prin natura funcționalității atribuite de proprietar.

 

Despre Hagag Development Europe

HAGAG Development Europe este un dezvoltator imobiliar specializat în proiecte rezidențiale și comerciale în România. Compania este implicată în achiziționarea, dezvoltarea și renovarea unor imobile și proiecte care implică mai mult de 200 de milioane de euro investite în zonele de lux și de dezvoltare ale Bucureștiului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here