Habitat for Humanity Romania si Lafarge – Construim impreuna din 2003!

0
698

Bucuresti, 18 iulie 2012. Parteneriatul strategic dintre Habitat for Humanity Romania si Lafarge Romania a inceput in anul 2003 si in aceasta perioada Lafarge Romania a contribuit la proiectele Habitat cu 480.000 USD in bani si materiale de constructie, dar si cu echipe de peste 255 de persoane, voluntarii Lafarge din tara si strainatate care au lucrat pe santierele de la Beius, Cluj, Radauti, Dorohoi, Cumpana, Oarja si Baltesti.

Anul acesta Lafarge Ciment (Romania) se angajeaza sa sustina proiectul de constructie a 12 case pentru familiile ce locuiesc in conditii saracacioase din orasul Ploiesti. Lafarge Ciment (Romania) contribuind  cu resurse totalizand peste 50.000 Euro la constructiile de case in filialele din Ploiesti, Cluj, Comanesti si Craiova, inclusiv pentru  evenimentul anual Big Build din octobmrie 2012, cand se vor construi 10 case in 5 zile cu voluntari din toata lumea.

“Parteneriatul Lafarge cu Habitat for Humanity in Romania este considerat un model si o buna practica la nivelul Grupului nostru tocmai pentru ca imbina folosirea de materiale de constructie pe care oamenii nostri le produc in site-urile industriale, cu munca lor voluntara si cu participarea directa a beneficiarilor. Dincolo de volumul financiar si material al contributiilor noastre in cei 10 ani de colaborare, spiritul comunitar si implicarea personala a angajatilor nostri a generat motivatie si entuziasm in interiorul companiei, benefice pentru climatul  organizational”, declara Sonia Artinian, Director General, Lafarge Romania.

De asemenea, in cadrul acestui parteneriat, in perioada 15-20 iulie, Lafarge va implica o echipa de peste 11 voluntari pe santierul de la Cluj, pentru a lucra la casa familiei Ancuta si Adrian V. din satul Dezmir, la montarea planseului de la demisol, apoi la ridicarea peretilor de la parter.

Ancuta si Adrian s-au casatorit in 2008, au impreuna doi copii, insa fericirea lor nu a durat foarte mult. Posibilitatile materiale reduse i-au obligat sa se mute intr-un spatiu de 20 de metri patrati, inchiriat de la prieteni, unde locuiesc si acum. Nu este o locuinta, este o bucatarie de vara, transformata de cei doi soti in dormitor, cu un hol mic si o baie improvizata. Peretii sunt umezi, iar in incapere se simte un permanent miros de igrasie. Ancuta spune: „Este greu cand stam toti intr-o incapere, intr-un spatiu atat de mic, impreuna cu doi copii mici. Ne dorim sa ne mutam la casa noastra, sa le fie si fetelor un pic mai bine si noua mai usor”. Nu au vrut sa accepte ca acesta este viitorul lor si si-au propus sa-si rescrie povestea cu final fericit. Au concesionat de la Primarie un teren cu suprafata de 300 de metri patrati, in satul Dezmir, la 12 km de Cluj-Napoca si, cu putinele economii, au ridicat fundatia viitoarei locuinte. Cand rezervele s-au terminat, au continuat sa lupte si sa spere. Adrian spune: „Vrem sa ne ridicam o casa, daca nu am reusit in 2011, speram ca in 2012 sa putem impreuna cu Habitat”. Cheltuielile lunare pe chirie si intretinere sunt de 450 de lei. Din cei 650 de lei ramasi, familia reuseste sa faca si economii in fiecare luna – asa au reusit sa faca fundatia noii locuinte. Au depus deja peste 200 de ore de munca voluntara pe santierele Habitat, iar acum asteapta sa isi vada propria locuinta inaltandu-se.

“In 2003, Habitat for Humanity Romania si Lafarge Romania semnau un parteneriat strategic pe 5 ani, si iata ca astazi, in 2012, inca mai construim impreuna. Suntem deosebit de onorati sa avem un astfel de partener traditional si le suntem recunoscatori pentru faptul ca la temelia caselor Habitat este intotdeauna cimentul Lafarge”, spune Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse si Comunicare, Habitat for Humanity Romania.

Despre LAFARGE ROMANIA

In Romania, Lafarge produce materiale de constructii de 15 ani, activeaza cu toate liniile sale de activitate: ciment, agregate, betoane  si are acoperire nationala prin cele 40 de site-uri industriale  si 1.000 de angajati. Pentru informatii suplimentare, puteti accesa pagina de internet a companiei, la www.lafarge.ro. Lafarge este lider mondial in domeniul materialelor de constructii, detinand pozitii de varf cu fiecare dintre diviziile sale: Ciment, Agregate si Betoane. Avand 68.000 de angajati in 64 de tari, Lafarge a inregistrat in 2011 vanzari de 15.3 miliarde de euro. Pentru al doilea an consecutiv, Lafarge s-a clasat printre primele 10 companii din cele 500 evaluate in cadrul „Carbon Disclosure Project”, ca o recunoastere a strategiei  si actiunilor sale impotriva incalzirii globale. Detinand cel mai important centru de cercetare in domeniul materialelor de  constructii din lume, Lafarge plaseaza inovatia in centrul prioritatilor sale, lucrand in sensul constructiilor durabile  si creativitatii arhitecturale. Pentru informatii suplimentare puteti accesa pagina de internet a grupului, la

Despre HABITAT FOR HUMANITY ROMANIA

Habitat for Humanity este o organizatie non-profit, a carei misiune este sa elimine lipsa de adapost si locuirea saracaciosa a persoanelor din intreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 500.000 de locuinte pentru 2.5 milioane de persoane din 80 de tari de pe intreg Globul. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 2.380 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Bihor, Cluj, Bacau, Dolj, Arges, Prahova si Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here