Guvernul va flexibiliza Codul Muncii chiar cu riscul demiterii

0
665
munca-work-creion-pencil

munca-work-creion-pencilGuvernul va flexibiliza Codul Muncii chiar cu riscul demiterii, a declarat, joi, Andreea Paul Vass, consilier al primului ministru, precizand ca Executivul si-a prezentat „crezul politic” asupra proiectului de ocupare a fortei de munca.

„Astazi Guvernul isi declara crezul politic asupra proiectului de ocupare a fortei de munca. Fara o politica activa a ocuparii pietei muncii atat pe partea de cerere, cat si a ofertei nu putem vorbi de dezvoltarea economica a Romaniei pe termen scurt. Din acest punct de vedere, avem trei obiective. Primul este flexibilizarea Codului Muncii, chiar cu riscul demiterii actualului Guvern”, a spus Vass la o conferinta pentru prezentarea strategiei de dezvoltare a sectorului IMM.

Ea a precizat ca un alt obiectiv este aplicarea reformei in sistemul educatiei pentru a-l trasforma intr-un proces care sa cultive si sa acumuleze competente, abilitati si nicidecum repetitia mimetica a unor informatii livrate artificial si care se dovedesc total inutile pe piata reala a fortei de munca.

Referindu-se la strategia pentru IMM-uri, Vass a spus ca se urmareste cresterea competitivitatii firmelor firmelor si a capacitatii acestora de a crea locuri de munca.

„Avem de evitat capcana superficialitatii criticilor care s-au axat pana acum pe o politica de ocupare concentrandu-se pe asigurarea unui venit in timpul somajului si a pensiei, adica pe politici pasive. Noi ne concentram pe politici active, in favoarea antreprenoriatului (…) Credem ca aceste doua obiective: antreprenoriatul si munca sunt cele mai eficiente forme de protectie sociala. in schimb, pentru persoanele din categoriile sociale vulnerabile vom aseza sistemul de protectie social astfel incat sa se adapteze situatiei reale si sa nu mai permitem abuzurile”, a mai spus Vass.

Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX ca Guvernul a discutat, miercuri, in prima lectura, proiectul de modificare a Codului Munii si intentioneaza sa se reuneasca in urmatoarele zile in sedinta speciala pentru a aproba documentul. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here