Guvernul trece sediile UDMR si PDL Bucuresti in domeniu privat, un pas catre vanzare

0
628
casa-locuinta-imobiliare

casa-locuinta-imobiliareSediul UDMR din Bucuresti si cel al PDL Bucuresti vor fi trecute de Guvern in domeniul privat al statului, ceea ce permite vanzarea ulterioara, fara ca imobilele sa fie scoase la acest moment din administrarea RA-APPS, pentru cladirea PDL fiind scazuta si valoarea de piata prin modificari cadastrale.

Pentru cladirea PDL din Aleea Modrogan, Guvernul va scoate din evidenta contabila jumatate din suprafata terenului aferent, respectiv aproximativ 1.000 metri patrati, si va reduce volumul suprafetei construite, invocand masuratorile cadastrale, releva ordonanta de urgenta privind vanzarea imobilelor RA-APPS, obtinuta de MEDIAFAX.

Sediul PDL Bucuresti din Aleea Modrogan nr. 22, folosit si ca sediu de campanie al partidului la alegeri, dispune de un teren de 2.062 metri patrati si are o suprafata construita de 788 metri patrati, conform evidentelor contabile actuale. Suprafata terenului va fi redusa insa in acte la 1.076 metri patrati, iar suprafata construita va fi diminuata de asemenea, in acte, cu aproape 300 metri patrati.

Prin aceasta operatiune, valoarea de piata a imobilului scade, iar daca va dori sa cumpere, PDL va plati mai putin pentru achizitionarea cladirii la momentul vanzarii.

in primavara anului trecut, sediul PDL Bucuresti, administrat pana la acea data de Ministerul Afacerilor Externe, a fost trecut din nou, dupa 17 ani, in administrarea RA-APPS. Reprezentantii Guvernului au sustinut ca transferul este impus de faptul ca Ministerul Afacerilor Externe nu are atributii in a administra astfel de cladiri, fara a preciza motivul pentru care, in aceste conditii, administratorul imobilului nu a fost schimbat timp de 17 ani.

Secretarul general al PDL de la acea vreme, Vasile Blaga, declara atunci ca formatiunea intentioneaza sa cumpere sediul organizatiei de Bucuresti din Aleea Modrogan nr. 22, intrucat este un sediu bun pentru campaniile electorale.

Argumentul invocat in ordonanta Guvernului pentru reducerea la jumatate a suprafetei de teren aferent este ca, dupa trecerea imobilului de la MAE la RA-APPS, au fost efectuate masuratori cadastrale si s-au constatat diferente la „verificarea faptica a dimensiunilor incintei” din care rezulta ca suprafata totala a terenului este de 1.076 metri patrati, fata de 2.062 metri patrati, iar suprafata construita este de 514 metri patrati, fata de 788 metri patrati.

in documentul citat se arata ca rectificarea suprafetei de teren administrata de regie este necesara si pentru intocmirea corecta a Declaratiei de impozite si taxe, in conditiile in care taxele si impozitele pe teren sunt stabilite in functie de aceasta suprafata.

„Avand in vedere ca a fost preluat cu contract de inchiriere de Partidul Democrat Liberal, imobilul nu satisface interesul public”, este argumentul invocat in ordonanta.

in aceste conditii, imobilul din Aleea Modrogan este inclus pe lista imobilelor trecute in domeniul privat al statului si administrate de RA-APPS, nu si in categoria spatiilor care vor fi scoase la vanzare in perioada imediata.

Aceeasi procedura este prevazuta si pentru sediul din Bucuresti al UDMR, de pe strada Alexandru Puskin nr. 5, care dispune de un teren in suprafata de 291,7 metri patrati.

„Pentru imobilul cu garaj si terenul aferent din strada Alexandru Puskin nr. 5 se propune trecerea in domeniul privat al statului, deoarece acest imobil a fost transferat in baza HG 39/1996 de la Consiliul Local al Municipiului Bucuresti si nu satisface interesul public. Trebuie avut in vedere ca acest imobil a fost preluat cu contract de inchiriere, iar in prezent este ocupat cu contract de inchiriere de catre Uniunea Democrata Maghiara din Romania”, se arata in document.

Potrivit sursei citate, cu acest imobil si terenul aferent va fi completata anexa 4 a HG 60/2005. Anexa respectiva include bunurile imobile aflate in domeniul privat al statului si administrate de RA-APPS.

Conform legii, imobilele aflate in administrarea RA-APPS nu pot fi vandute decat dupa ce sunt trecute din domeniul public in domeniul privat al statului. (Mediafax)
Sura foto:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here