Atentatul esuat asupra lui Obama: Arma folosita este de fabricatie romaneasca

0
779
barak-obama-presedinte-america

barak-obama-presedinte-americaBarbatul acuzat in Statele Unite pentru tentativa de asasinare a presedintelui Barack Obama, Oscar Ramiro Ortega-Hernandez, avea in masina o arma semiautomata romaneasca, fabricata de Cugir SA si echipata cu luneta cu vizare telescopica, precum si noua cartuse folosite,

relateaza presa americana.Potrivit editiei electronice a Washington Post, arma semiautomata este fabricata de Cugir SA si a fost gasita incarcata in masina abandonata a inculpatului.

Potrivit New York Times, in editia electronica, alaturi de arma, autoritatile americane au gasit si o cantitate importanta de munitie de aceeasi marime cu glontul descoperit la Casa Alba. Doua cunostinte ale lui Ortega-Hernandez din Idaho, de unde este originar acesta, au declarat ca el avea o astfel de arma, potrivit actului de acuzare.Autoritatile federale afirma ca barbatul i-ar fi spus unui prieten ca presedintele Obama este „Anticristul” si ca „trebuie ucis”, potrivit documentului. El era „convins ca autoritatile federale conspira impotriva lui” si devenise „tot mai agitat” inainte de a disparea din Idaho, luna trecuta.

Autoritatile sustin ca il urmaresc pe Ortega-Hernandez de vineri, dupa ce au descoperit probe care au facut legatura intre identitatea lui si o masina neagra marca Honda, inmatriculata in Idaho. Masina a fost gasita abandonata pe terenul Institutului pentru Pace din Statele Unite, la aproximativ sapte cladiri distanta de Casa Alba si in apropierea unui pod peste raul Potomac.

Ortega-Hernandez are probleme juridice in Idaho, Texas si Utah, inclusiv acuzatii privind infractiuni legate de droguri, rezistenta la arest si atac asupra unui ofiter de politie, au declarat oficialii. El ar avea pe corp multe tatuaje, inclusiv unul continand cuvantul Israel pe ceafa si imagini cu matanii si maini impreunate pentru rugaciune pe piept. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here