Guvernul renunta la impozitarea bacsisului

0
768

Ministerul Finantelor va elimina obligativitatea taxarii bacsisului, a anuntat vineri ministrul de resort, Eugen Teodorovici. „Din pacate nu se poate reglementa in toate spetele sale”, a spus Teodorovici, referindu-se la impozitarea bacsisului, informeaza Mediafax.

El a precizat ca, desi taxarea bacsisului a fost introdusa la solicitarea mediului de afaceri, aplicarea acestuia ar fi extrem de dificila.

Potrivit ministrului, modificarea ar putea fi operata de la 1 iunie, de catre Parlament.

Teodorovici a avut vineri consultari privind fiscalizarea bacsisului cu reprezentanti ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piata al livrarilor la domiciliu, dar si reprezentanti ai organizatiilor patronale si sindicale din industria funizorilor de servicii de taximetrie.

Legiferarea bacsisului, care trebuie evidentiat pe un bon fiscal separat, a fost introdusa prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului 8/2015, modifica si completeaza mai multe acte normative.

Prin bacsis se intelege orice suma de bani oferita in mod voluntar de client, in plus fata de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de catre operatorii economici, precum si restul dat de vânzator clientului si nepreluat de acesta in mod voluntar. Bacsisul nu poate fi asimilat unei livrari de bunuri sau unei prestari de servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here