Guvernul nu lucreaza la renegocierea acordului cu FMI, dar varianta renegocierii e posibila

0
700
fmi-sigla

fmi-siglaPresedintele Traian Basescu a declarat joi seara, intrebat daca renegocierea acordului cu FMI este una dintre variantele la care lucreaza Guvernul in prezent,

 ca in mod categoric nu poate fi vorba despre asa ceva, dar ca acordul cu Fondul Monetar International poate fi renegociat in orice moment.intrebat daca, in opinia sa, renegocierea acordului cu Fondul Monetar International este una dintre variantele la care Guvernul lucreaza in prezent, presedintele a spus ca in mod categoric nu poate fi vorba despre asa ceva.

„Nu, categoric nu. Dar vreau sa stiti ca este posibila renegocierea acordului cu Fondul. Spunem da, ne oprim. Populatia Romaniei nu accepta masurile si rechemam Fondul pentru negocieri. Sigur, asta inseamna pierderea transei din luna iunie, dar nu este o nenorocire. insa consecintele eu le stiu: nu merge cu reduceri de cheltuieli in buget, alternativa simpla este si reduceri, dar numai in sectorul salarizarii bugetare si cresterea taxelor. Nici nu sunt alte solutii. Trebuie una din doua”, a spus presedintele.

O misiune FMI s-a aflat in ultimele doua saptamani la Bucuresti pentru cea de-a patra evaluare a derularii programului economic care conditioneaza imprumuturile. in urma acestei revizuiri Consiliul Director al FMI va decide in a doua parte a lunii iunie daca se va elibera cea de-a cincea transa din acord, in suma de aproape 900 milioane euro. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here