Guvernul nu a luat inca o decizie finala cu privire la taxa auto

0
1044
automobile-masini

Guvernul a amanat din nou o decizie in privinta modificarii sistemului actual de taxare a proprietarilor de vehicule, vicepremierul Liviu Dragnea afirmand ca ministrul Mediului, Rovana Plumb, a cerut in sedinta de miercuri a Executivului amanarea acestui subiect.

„Ministrul Rovana Plumb a mai cerut o amanare pe aceasta tema, pentru ca e foarte importanta”, a spus Dragnea.

Intrebat de jurnalisti daca exista totusi un termen in care noul sistem de taxare a proprietarilor de vehicule sa intre in vigoare, vicepremierul a raspuns doar : „Noi speram cat mai repede”.

In aceste conditii, taxa de prima inmatriculare si taxa de prima vanzare auto raman inca in vigoare, o decizie fiind amanata si in sedinta de saptamana trecuta a Guvernului.

Premierul Victor Ponta a anuntat recent ca taxa de prima inmatriculare auto va fi inlocuita cu un „timbru de mediu” pentru care proprietarii de vehicule vechi si poluante vor plati mai mult, iar detinatorii de vehicule noi vor plati mai putin sau chiar deloc in cazul masinilor hibride electrice.

Suspendata de fostul Guvern doar pana la inceputul acestui an, taxa de prima vanzare auto este din nou obligatorie incepand cu 1 ianuarie.

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania propune Guvernului mai multe masuri pentru protectia mediului si atragerea de venituri la buget, precum renuntarea la taxa auto, aplicarea unui impozit anual diferentiat, reducerea rovinietei si majorarea primei de casare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here