Guvernul discuta despre un fond social la care companiile de stat sa verse 1% din cifra de afaceri

0
725
bani-milion

bani-milionGuvernul analizeaza varianta infiintarii unui fond de solidaritate sociala la care fiecare companie de stat finantata din venituri proprii sa contribuie cu 1% din cifra de afaceri anuala si care sa fie utilizat pentru sustinerea financiara a pensionarilor dupa reducerea cu 15%, afirma surse politice.

 

„S-a cerut companiilor de stat sa transmita Guvernului propuneri concrete de reducere a cheltuielilor si salariilor, iar concomitent se discuta ideea ca aceste companii sa contribuie si la un fond de solidaritate sociala, pentru sustinerea pensionarilor pe parcursul masurilor de austeritate. in primul rand trebuie analizate solutiile de reducere a cheltuielilor si salariilor, dupa care va fi luata o decizie si in ceea ce priveste infiintarea fondului”, au declarat, marti, pentru MEDIAFAX, surse politice.

In urma negocierilor cu FMI, autoritatile de la Bucuresti au propus, ca masuri pentru incadrarea intr-un deficit bugetar de 6,8% din PIB in 2010, reducerea fondului de salarii bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% si o scadere masiva a subventiilor, in loc de majorarea semnificativa a principalelor taxe, respectiv cota unica si TVA.

Masurile, anuntate in 6 mai de presedintele Traian Basescu, au fost contestate de catre sindicalisti.

Ulterior, seful statului s-a intalnit cu sindicatele pentru o discutie la finalul careia a afirmat ca sustine astfel de masuri de austeritate si ca este dispus ca pana la sfarsitul anului sa-si vireze salariul intr-un fond de solidaritate. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here