Guns N' Roses concerteaza la Bucuresti pe 21 septembrie

0
681
guns-n-roses

guns-n-rosesTrupa Guns N’ Roses concerteaza pentru prima oara in Romania, pe 21 septembrie, la complexul Romexpo din Capitala, in cadrul turneului mondial „Chinese Democracy World Tour”, informeaza organizatorii, D&D Entertainment.

 De-a lungul anilor, trupa Guns N’ Roses a vandut peste 100 de milioane de albume in intreaga lume, dintre care peste 76 de milioane numai in Statele Unite ale Americii.

Fiecare album Guns N’ Roses a intrat in topul Billboard, in multe topuri europene, dar si in cele din Asia si America de Sud. Cel mai bine vandut disc al grupului este „Appetite For Destruction”, cu peste 38 de milioane de exemplare vandute la nivel mondial. in discografia grupului figureaza sase albume de studio, trei EP-uri si un album live, dar si multe alte compilatii.

Biletele vor fi puse in vanzare in exclusivitate prin Eventim si vor putea fi cumparate din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librariile Humanitas si Carturesti si online, de pe www.eventim.ro.
Vor exista trei categorii de bilete: VIP – tribuna, cu preturi intre 266,3 lei  si 298,2 lei, in functie de pozitionare, Golden Circle – in fata scenei, la pretul de 191,7 lei si Normal Circle – la pretul de 127,8 lei.

Anii ’80 au adus multe schimbari pe scena rock la nivel mondial, iar noul val de formatii glam rock a fost reprezentat cu succes de catre grupul american Guns N’ Roses. Grupul este considerat un demn urmas al celebrilor Rolling Stones in ce priveste atitudinea in viata particulara, dar si pe scena. inca de la infiintare, in 1985, punctul de atractie a fost solistul vocal Axl Rose, pe numele sau adevarat William Bruce Rose, care a dat grupului un farmec aparte prin timbrul sau vocal, dar si prin prestatia live.

Primul album a fost si marele succes al grupului. Intitulat „Appetite For Destruction”, discul s-a clasat la scurt timp dupa lansare, in 1987, pe locul intai in topul Billboard, dar a ocupat pozitii fruntase si in multe topuri europene, devenind cel mai popular album rock al acelor ani.

Incepand cu anii ’90, Guns N’ Roses devine un simbol nu numai pentru amatorii muzicii rock, ci si pentru iubitorii muzicii mainstream. Aparitia in 1991 a dublului album „Use Your Illusion I + II”, a facut ca adresabilitatea grupului sa fie si mai larga, iar piese precum „Don’t Cry”, „November Rain” sau „Knockin’ On Heaven’s Door” (cover Bob Dylan) sa fie fredonate de toate categoriile de public.

Aceste doua albume au devenit rapid un alt succes al grupului, primind sapte discuri de platina.

Dupa 1993, Guns N’ Roses se desfiinteaza si, cand nimeni nu se mai astepta, in 2008, revine in atentie cu un nou disc de studio numit „Chinese Democracy”. A fost marea surpriza a anului 2008 si, in acelasi timp, un comeback de referinta in istoria rockului.

Punctul forte al grupului a ramas aparitia live, asa ca „Chinese Democracy World Tour” a devenit un bun prilej pentru fani sa-i revada la lucru dupa o pauza indelungata.

In prezent, trupa Guns N’ Roses este formata din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitara bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitara), Frank Ferrer (baterie, percutie), Ron „Bumblefoot” Thal (chitara), DJ Ashba (chitara).

„Chinese Democracy World Tour” ajunge in premiera si in Romania, pe 21 septembrie, la complexul Romexpo din Capitala. (Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here