Grupul Pirelli vinde fabrica din Slatina unei companii belgiene

0
983

Grupul italian Pirelli a incheiat un acord cu compania belgiana Bekaert privind vanzarea operatiunilor de cord metalic, care includ cinci fabrici in Italia, Turcia, Romania, China si Brazilia, pentru circa 225 milioane de euro.

Pirelli si Bekaert au incheiat si acorduri pe termen lung pentru aprovizionare si dezvoltarea de produse, informeaza Mediafax.

„Tranzactia va permite Pirelli sa se retraga dintr-o afacere unde nu dispune de o dimensiune suficienta a afacerilor pentru a fi competitiv si sa se concentreze pe activitatile de productie de anvelope premium, cu marje mai ridicate, precum si sa asigure viitorul activitatilor de cord metalic intr-un grup care este lider pe piata prelucrarii si acoperirilor pentru sarma de otel”, se arata intr-un comunicat al Pirelli.

Incheierea tranzactiei depinde de obtinerea aprobarilor autoritatilor de reglementare si este asteptata in a doua jumatate a anului.

Presa din Italia a scris in septembrie ca grupul se pregateste sa vanda divizia de cord metalic, cu afaceri de 300 milioane euro pe an, principalii investitori interesati de preluarea operatiunilor fiind doua companii, din Coreea de Sud si Belgia, precum si doua fonduri.

Pirelli detine in Romania o fabrica de cord metalic la Slatina. Grupul italian mai detine o fabrica de anvelope, tot la Slatina, si o uzina de filtre pentru motoare diesel la Bumbesti Jiu, judetul Gorj.

Bekaert, cu 27.000 de angajati, are clienti in peste 120 de tari, in diverse sectoare economice, iar anul trecut a inregistrat vanzari de 4,1 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here