Grupul LEGO accelerează investițiile strategice, pe fondul rezultatelor foarte bune din prima jumătate a anului 2021

0
974

Cifrele de vânzări, veniturile și profitul operațional au înregistrat o creștere de două cifre.

Și mai mulți copii din întreaga lume au experimentat învățarea prin joacă. 

 

  • Vânzările LEGO au crescut cu 36% în prima jumătate a 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut
  • În aceeași perioadă, veniturile au crescut cu 46% față de prima jumătate a anului trecut, la 23 miliarde DKK (3 miliarde EUR)
  • Profitul operațional a înregistrat o creștere de 104% în primul semestru al 2021 vs primul semestru al 2020, la 8 miliarde DKK (1 miliard EUR). Profitul net a crescut cu 140%, la 6.3 miliarde DKK (846 milioane EUR).
  • Fluxul de numerar disponibil la finele primului semestru al 2021 a fost de 5.8 miliarde DKK (780 milioane EUR)
  • Cota de piață a crescut atât la nivel global, cât și în cele mai mari piețe.
  • Prin intermediul Fundației LEGO au fost realizate donații în valoare de 1.5 miliarde DKK (201 milioane EUR) de la începutul acestui an până în prezent, pentru a susține dezvoltarea copiilor cu ajutorul învățării prin joacă.

București, 28 septembrie 2021: Grupul LEGO a anunțat astăzi rezultatele financiare și operaționale pentru primele 6 luni ale anului, până la 30 iunie 2021. Acestea au înregistrat o creștere de 46% față de aceeași perioadă a anului trecut, atingând valoarea de 23 miliarde DKK (3 miliarde EUR). Cifrele de vânzări au crescut cu 36%, un ritm superior mediei industriei jucăriilor, reprezentând astfel o creștere a cotei de piață atât la nivel global cât și în cele mai importante piețe în care activează compania.

Profitul operational a fost de 8 miliarde DKK (1 miliard EUR), o creștere de 104% în comparație cu prima jumătate a anului 2020, în ciuda unui program de investiții strategice menite să susțină creșterea pe termen lung.

„Suntem foarte încântați de progresul realizat în toate domeniile de activitate în prima jumătate a anului. Performanța noastră a fost accelerată de cererea crescută pentru portofoliul nostru, care a atras noi constructori către brandul LEGO®. Creșterea anuală a fost influențată și de mai puține restricții aduse de pandemia de COVID-19 față de anul precedent, ceea ce a permis operarea fabricilor noastre și, totodată, redeschiderea magazinelor de retail. De asemenea, am putut observa beneficiile investițiilor multianuale în e-commerce, inovarea de produs și rețeaua globală a lanțului de aprovizionare. Această performanță ne va permite să accelerăm investițiile strategice ale Grupului LEGO în sustenabilitate și digitalizare. Suntem extrem de recunoscători echipei noastre incredibile. În ciuda tuturor provocărilor și a incertitudinilor din ultimele șase luni, au depus eforturi imense să aducă jocul în casele familiilor din întreaga lume.”, a declarat Niels B. Christiansen, CEO Grupul LEGO.

 

Grupurile din toate piețele au înregistrat creșteri de două cifre

Grupurile din toate piețele au înregistrat rate anuale de creșteri ale vânzărilor de două cifre, susținute de o execuție excelentă și de un portofoliu divers, apreciat de constructori, indiferent de vârstă sau interese. Printre cele mai performante teme se numără LEGO® City, LEGO® Star Wars™, LEGO® Harry Potter™, LEGO® Creator Expert și LEGO® Technic.

Profitul operațional a crescut de peste două ori, deși au fost efectuate investiții majore în inițiative pe termen lung, precum un nou format de magazine retail, e-commerce, o transformare digitală la nivel de companie, respectiv eforturi de a face produsele și operațiunile și mai sustenabile. De asemenea, profitul operațional a fost amortizat și de creșterea costurilor materiilor prime și a transporturilor.

„Privind către a doua jumătate a anului, putem observa în continuare o cerere puternică pentru produsele noastre. Pe termen lung, ne așteptăm ca aceste creșteri în materie de venituri și vânzări să se stabilizeze, pe măsură ce oamenii revin la obiceiurile de cheltuieli pre-pandemie. Acest trend, împreună cu planurile noastre de a accelera reinvestițiile în viitorul companiei, va duce, în continuare, la un nivel de profit standardizat. Investițiile noastre sunt gândite să contureze un viitor sustenabil pentru companie și să ducă mai departe misiunea noastră de a avea un impact pozitiv asupra copiilor și asupra lumii pe care o vor moșteni. Digitalizarea și sustenabilitatea joacă un rol esențial în acest sens, și suntem foarte mulțumiți de progresul realizat de echipele noastre în aceste domenii. Vom continua să dezvoltăm experiențele de joc și de brand astfel încât jocul LEGO să fie unul divers, potrivit pentru toată lumea.”, a continuat Niels B. Christansen.

Construirea unui viitor sustenabil

Compania a înregistrat un progres și în ce privește ambiția de a crea produse mai sustenabile. În iunie, Grupul LEGO a dezvăluit o cărămidă prototip realizată din sticle PET de unică folosință reciclate, un pas important în reducerea volumului de materii prime neregenerabile folosite. De asemenea, compania a concluzionat și un program pilot pentru a înlocui plasticul de unică folosit în cutii cu pungi de hârtie, urmând să le introducă în pachete începând cu prima parte a anului 2022. Aceste inovații garantează parcursul Grupului către dezideratul de a avea ambalaje 100% durabile până în 2025.

Experiențe de brand memorabile online & offline

Investițiile Grupului LEGO în magazinele fizice și canalele digitale de retail au fost vizibile în prima jumătate a anului. Vânzările din e-commerce, de pe propriile platforme și ale partenerilor, au crescut cu 50% față de aceeași perioadă a anului precedent.

De asemenea, compania a lansat un nou format de magazin de retail, care urmează să fie introdus în aproximativ 60 de locații în a doua jumătate a anului 2021. Acest format a fost dezvăluit în cadrul inaugurării unui nou magazine flagship în New York în luna iunie, gândit să ofere momente imersive, interactive și memorabile.

Grupul LEGO a continuat să extindă rețeaua globală de retail prin inaugurarea a mai mult de 60 de noi magazine LEGO în prima jumătate a anului, mai mult de 40 dintre acestea fiind în China. Numărul total de magazine de retail LEGO a ajuns astfel, pe 30 iunie, la 737, 291 fiind localizate doar în China.

În cea de a doua jumătate a anului 2021, compania va accelera investițiile în transformarea digital multianuală la nivel de grup. Noi platforme digitale, produse și moduri de lucru vor susține ambiția pe termen lung de a permite brandului LEGO să ofere experiețe digitale incredibile pentru copii, clienți, parteneri și angajați. Hub-uri digitale au fost deschise în Shanghai și Copenhaga, pe lângă cele existente la sediul central din Billund și în Londra.

Impact pozitiv pentru generațiile viitoare

Compania a continuat să ajute copiii din întreaga lume să se dezvolte prin intermediul învățării prin joacă. Mai mult de 1,2 milioane de copii au beneficiat de donații și implicare civică.

Până în prezent, Grupul LEGO și Fundația LEGO, care deține 25% din Grupul LEGO, au donat mai mult de 1,5 miliarde DKK (201 milioane EUR) către oganizații care susțin copiii și familiile acestora, mai ales pe cei vulnerabili. Donațiile include 940 milioane DKK (126 milioane EUR) pentru redresarea COVID, accentual fiind pe sănătatea și dezvoltarea copiilor; 140 milioane DKK (18 milioane EUR) pentru educația copiilor; 100 milioane DKK (13 milioane EUR) către agențiile care lucrează îndeaproape cu familiile afectate, din Haiti și Afghanistan, și finanțări pentru programe care promovează învățarea prin joacă în comunitățile în care Grupul LEGO activează.

„Să știm că putem avea un impact pozitiv asupra generațiilor care urmează reprezintă cea mai importantă motivație în cadrul Grupului LEGO. Fie că e o perioadă critică sau că putem ajuta un singur copil să dezvolte abilități pentru o viață întreagă, jocul și brandul LEGO pot și vor face diferența. Suntem mândri să ne aflăm în această poziție și ne-am luat un angajament să continuăm să facem ce ne stă în putință să inspirăm și să dezvoltăm constructorii de mâine.”, a încheiat Niels B. Christiansen.

Despre Grupul LEGO

Misiunea Grupului LEGO este de a inspira și dezvolta constructorii de mâine, prin joacă și învățare creativă. LEGO System in Play, ce are la bază cărămizile LEGO®, le permite copiilor și fanilor de orice vârstă, să construiască și să reconstruiască orice își pot imagina.

Grupul LEGO® a fost fondat în Billund, Danemarca în 1932 de Ole Kirk Kristiansen. Numele este derivat din două cuvinte daneze, LEg GOdt, cu semnificația „Joacă bine”. Astăzi, Grupul LEGO continuă să fie o companie de familie, cu sediul central în Billund. Produsele LEGO sunt comercializate în peste 130 de țări din întreaga lume. Mai multe informații pe www.lego.com/ro-ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here