Grupul Hornbach, crestere cu 4% a cifrei de afaceri in prima jumatate de an

0
791

Datorita unei cresteri extraordinare a rezultatului financiar in cel de al doilea trimestru din acest an financiar, concernul Hornbach Holding AG (grupul Hornbach) a inregistrat, in prima jumatate a exercitiului financiar 2015/2016 (1 martie – 31 august 2015), o cifra de afaceri in crestere cu 4%, ajungand la 2.054,6 milioane euro. Rezultatul operational consolidat (EBIT) dupa sase luni a ajuns la 151,1 milioane euro, aproape de valoarea anului precedent, cand s-a situat la 154,0 milioane euro. De asemenea, in prima jumatate a anului, rezultatele dupa achitarea dobanzilor si impozitelor au fost mai mari fata de anul precedent.

„In al doilea trimestru al exercitiului financiar 2015/2016 afacerea noastra s-a dezvoltat intr-un mod foarte imbucurator. Cifra de afaceri si veniturile au depasit semnificativ valorile din anul precedent. Am obtinut aceasta crestere in toata reteaua noastra de locatii din Europa. in cele mai multe tari continuam sa crestem mai mult decat piata de bricolaj si, de asemenea, sa ne majoram cota de piata“, a declarat Albrecht Hornbach, Presedintele Consiliului de Administratie al Hornbach Holding AG.

Cifra de afaceri raportata la suprafata in crestere, la nivel national si international

In cel mai mare sub-concern operativ – Hornbach Baumarkt AG (comert cu amanuntul – DIY) – cifra de afaceri neta a crescut, in prima jumatate a anului, cu 4,2 procente, ajungand la 1.933,4 milioane euro. Cifrele de afaceri raportate la suprafata si la efectele variatiei cursului de schimb valutar in sub-concernele Baumarkt AG au crescut, in primele sase luni ale exercitiului financiar 2015/2016, cu 1,3 procente.

In Germania cifra de afaceri raportata la suprafata a crescut cumulat cu 0,6 procente, dupa un salt de 8,9 procente in perioada similara a anului precedent.

Cifrele de afaceri raportate la suprafata si la efectele variatiei cursului de schimb valutar in restul Europei au inregistrat in prima jumatate a exercitiului financiar 2015/2016, cu o crestere de 2,3 procente, o dinamica mai puternica decat la nivel national.

Componenta internationala a cifrei de afaceri a sub-concernului HORNBACH Baumarkt AG a fost in final de 42,3 procente. Dupa deschiderea a trei magazine de bricolaj, Hornbach opera, la data de 31 august 2015, la nivelul Europei, 149 de locatii DIY, dintre care 99 in Germania.

Si in sub-concernul Hornbach Baustoff Union GmbH, care se axeaza pe necesitatile clientilor profesionali din sectoarele principale si secundare din industria constructiilor si ale clientilor privati, ritmul de dezvoltare al afacerii in prima jumatate a exercitiului financiar 2015/2016 a inceput sa creasca. Dupa scaderea usoara din primul trimestru, cifrele de afaceri din cele 26 de magazine de materiale de constructii au crescut cumulat, dupa sase luni, cu 0,5 procente, ajungand la 120,2 milioane euro.

Rezultatul operational consolidat (EBIT) aproape de nivelul anului precedent – rezultatul per actiune preferentiala s-a imbunatatit cu 6,3 procente

Veniturile grupului Hornbach au avut, per ansamblu, o evolutie pozitiva in prima jumatate a anului. Rezultatul operational consolidat (EBIT), care a atins, cumulat, 151,1 milioane euro, a fost cu doar 1,9 procente, respectiv 2,9 milioane euro, mai mic decat valoarea anului precedent, care a fost de 154,0 milioane euro, dupa ce diferenta in primul trimestru fusese de 11,4 milioane euro.

In sub-concernul Hornbach Baumarkt AG, EBIT a atins, in primul trimestru, cu cifra de 122,4 milioane euro, nivelul anului precedent (122,8 milioane euro). Rezultatul consolidat inainte de impozitare a crescut in cadrul grupului Hornbach cu 0,8 procente, ajungand la 138,8 milioane euro. Excedentul grupului pentru perioada respectiva a crescut, datorita impozitului mai mic, fata de anul anterior, cu 7,2 procente, ajungand la 105,1 milioane euro. Rezultatul per actiune preferentiala s-a imbunatatit dupa sase luni, ajungand de la 4,94 euro la 5,25 euro.

Pentru intreg exercitiu financiar 2015/2016, conducerea Hornbach Holding AG urmareste pentru concern atingerea unei cresteri a cifrei de afaceri cu circa 5 procente, precum si o cifra EBIT apropiata de nivelul exercitiului financiar 2014/2015.

Pregatirile pentru schimbarea formei juridice in KGaA decurg conform planului

Actionarii societatii au decis, cu unanimitate de voturi in cadrul Adunarii generale ordinare din data de 9 iulie 2015, iar in cadrul Adunarii speciale a actionarilor care detin actiuni preferentiale din data de 10 iulie 2015 cu o majoritate de 99%, schimbarea Hornbach Holding AG in forma juridica a unei societati in comandita pe actiuni (KGaA).

In urma modificarii formei juridice, societatea va purta denumirea de HORNBACH Holding AG & Co. KGaA. La Bursa va exista, pe viitor, un singur tip de actiuni, si anume actiunile nominale cu drept de vot ale KGaA. inregistrarea modificarii formei juridice in Registrul Comertului si cotarea ulterioara la Bursa a actiunilor nominale KGaA este planificata sa aiba loc in octombrie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here