Directorul general al AGERPRES a participat la cea de-a XXIV-a Adunare Generala a Asociatiei Agentiilor de Presa din Balcani (ABNA-SE)

0
651

Alexandru Giboi, directorul general al AGERPRES, a participat, in perioada 1-3 octombrie, la cea de-a XXIV-a Adunare Generala a ABNA-SE si la Conferinta cu tema „A 20-a aniversare a ABNA-SE – Provocari si oportunitati”, atat in calitate de reprezentant al AGERPRES, cat si de secretar general al Asociatiei.

La reuniunea ABNA-SE, Alexandru Giboi a avut o scurta intrevedere cu Marinko Čavara, presedintele Bosniei si Hertegovinei, discutiile concentrandu-se asupra importantei activitatii agentiilor de presa, atat pentru mass-media, cat si pentru publicul larg. De asemenea, Alexandru Giboi si-a aratat sustinerea pentru o viitoare candidatura a agentiei de presa FENA pentru a deveni membra a EANA (Alianta Europeana a Agentiilor de Presa).

Conferinta ABNA-SE a cuprins aspecte importante referitoare la colaborarea dintre agentiile de presa nationale sau regionale si cele internationale, ca baza a evolutiei acestei ramuri fundamentale a mass-media.

Totodata, in cadrul Adunarii Generale au fost semnate acorduri de cooperare intre agentiile de presa FENA (Bosnia si Hertegovina) si ATA (Albania), AGERPRES si ATA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here