Grupul Consolis construieste pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

0
723

BUCURESTI, 29 septembrie 2010 – O echipa europeana  a Grupului Consolis a sosit in Romania pentru a voluntaria timp de trei zile pe santier la constructia de locuinte pentru persoanele cu dizabilitati, alaturi de organizatia non-profit Habitat for Humanity Romania. La aceasta actiune participa Thierry Coudurier, Director de Operatiuni si Jean-Claude Perron, Vicepresedinte in cadrul Consolis.

Cei 12 voluntari din Germania, Belgia, Finlanda, Olanda, Norvegia, Franta, Polonia si Romania vor lucra sub supravegherea atenta a constructorilor Habitat in localitatea Clinceni, judetul Ilfov, in cadrul unui proiect amplu de constructie a unei locuinte protejate pentru 8 persoane cu dizabilitati intelectuale sau fizice de la Fundatia Motivation Romania. Proiectul este derulat in comunitate de catre Habitat pentru Umanitate si Motivation si beneficiaza de sprijinul Fundatiei Vodafone Romania.
Locuinta protejata din Clinceni, la finisarea careia angajatii Consolis vor contribui, este o casa speciala care le va asigura acestora conditii de existenta si autonomie sociala.  Casa este de tip duplex cu 2 nivele (parter si pod mansardat), alcatuita din sase camere, doua bucatarii si patru bai, dotate cu echipament special necesar beneficiarilor.
Voluntarii care lucreaza alaturi de Habitat deseori marturisesc ca sunt recompensati pentru munca depusa in santier prin bucuria imensa a beneficiarilor, ajutati sa aiba o locuinta adecvata intr-un mod cat se poate de simplu si concret, prin astfel de actiuni voluntare de constructie. Este si cazul angajatilor europeni ai Grupului Consolis, care se afla acum pentru a patra oara pe santierele Habitat Romania.
“Ca si companie de constructii, semnarea parteneriatului cu Habitat for Humanity a fost un act firesc, deoarece astfel ne putem mentine concentrarea asupra intereselor noastre de afaceri si totodata ne permite sa ne focalizam si asupra obiectivelor interne, in ceea ce priveste lucrul in echipa al angajatilor nostri pe santiere, ocazie cu care putem ajuta intr-un mod semnificativ si comunitatile in care atat Consolis Group cat si Habitat for Humanity sunt prezente” a declarat Thierry Coudurier, Director de Operatiuni in cadrul Grupului Consolis si voluntar in aceste zile pentru comunitatea din Clinceni.
Semnarea acordului de parteneriat la nivel european a avut loc in 2007 la Radauti, in cadrul unui proiect de constructie rapida – EuroHabitat2007 – cand 27 de locuinte au fost ridicate in doar 5 zile de peste 650 de voluntari din toata lumea). Angajatii Consolis au revenit la voluntariat in comunitatea radauteana un an mai tirziu iar in 2009, au ajutat o familie din Cluj, sa aiba un camin si un viitor decent.
Tot in aceste trei zile, 7 angajati Consolis lucreaza alaturi de Habitat Macedonia pentru familiile care locuiesc saracacios.
Despre Consolis
Grupul Consolis, cel mai mare producator de materiale de constructii, cu peste 100 de ani de experienta, opereaza cu peste 130 de fabrici in 25 de tari si ofera o arie larga de produse si servicii in Scandinavia, Africa de Nord, Europa de Vest si Rusia.
Despre Habitat for Humanity
Dedicata eliminarii locuirii saracacioase in lume, Habitat for Humanity este o organizatie crestina non-profit cu peste 300.000 de familii ajutate in mai mult de 90 de tari. in Romania, mai mult de 1600 de familii beneficiaza de o locuinta sigura, simpla si decenta. Familiile lucreaza la constructia locuintelor alaturi de voluntari romani si internationali iar materialele de cosntructii provin din donatii si sponsorizari. Pentru mai multe informatii, donatii sau voluntariat, vizitati  www.habitat.ro
Despre Fundatia Motivation Romania
Este o organizatie neguvernamentala infiintata in 1995 pentru a oferi scaune rulante personalizate si servicii de viata independenta persoanelor cu dizabilitati din Romania. incepand din 2003, Motivation ofera servicii rezidentiale si educative in comunitate pentru 37 de copii si tineri cu dizabilitati severe transferati dintr-un centru de plasament. Unii dintre tinerii cu dizabilitati din casele de tip familial Motivation participa la competitii sportive nationale si internationale Special Olympics. Din 2006, Motivation ofera servicii de facilitare a angajarii persoanelor cu dizabilitati din intreaga tara.

Contact:
Petruta Pacuraru
Coordonator comunicare HFH Romania
0728 979 939
[email protected]
www.habitat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here