Greşeala GRAVĂ pe care o fac femeile în fiecare zi FĂRĂ SĂ ŞTIE

0
1131

Femeile sunt preocupate de aspectul fizic şi se tem că se vor îngrăşa, motiv pentru care preferă ca dimineaţa să îşi aranjeze părul şi să se machieze, decât să ia micul dejun, se arată într-un nou sondaj citat de Daily Mail. Nutriţioniştii spun însă că metabolismul poate fi afectat de lipsa micului dejun.

În urma cercetării, s-a constatat că cea mai importantă masă a zilei este ignorată de una din trei femei, pentru că acestea sunt preocupate de aspectul fizic, informează Mediafax.

Astfel, 29% dintre femeile participante la sondaj au spus că sunt prea ocupate să-şi aranjeze părul şi să se machieze ca să mai aibă timp să mănânce dimineaţa.

De asemenea, una din şase femei nu ia micul dejun din dorinţa de a pierde în greutate, 14% dintre participantele la sondaj declarând că nu mănâncă dimineaţa pentru că vor să slăbească.

Un sfert dintre femei sar peste micul dejun, o dată sau de mai multe ori pe săptămână, în timp ce 12% au recunoscut că nu iau niciodată micul dejun.

Totodată, una din patru femei a spus că nu are timp să mănânce pentru că doarme mai mult. Sondajul, efectuat pe un eşantion de 2.000 de persoane, a fost realizat online de One Poll Survey, pentru a marca Farmhouse Breakfast Week (26 ianuarie – 1 februarie).

Durerile abdominale, dar şi alte efecte sunt resimţite de aproape jumătate dintre femeile care sar peste micul dejun.

Două din cinci femei recunosc că le este foame în mijlocul dimineţii, 29% au spus că se simt obosite şi fără energie, iar 15% dintre femei au probleme în a se concentra.

Printre priorităţile femeilor dimineaţa se numără aranjarea părului, urmată de îngrijirea corporală şi alegerea hainelor pentru ziua respectivă.

În schimb, în cazul bărbaţilor, micul dejun ocupă un loc important pe lista priorităţilor, fiind al doilea lucru pe care îl fac dimineaţa.

„Nu există dovezi care să arate că, dacă nu iei micul dejun, vei putea pierde în greutate şi există cercetări care arată că persoanele care mănâncă dimineaţa au mai multe şanse de a avea o greutate ideală decât cele care sar peste micul dejun. Poate fi normal ca oamenii să nu simtă senzaţia de foame imediat cum se trezesc, dar este absolut în regulă să mănânce ceva în câteva ore sau să ia un mic dejun mai uşor”, a spus dieteticianul şi nutriţionistul Azmina Govindji.

De asemenea, un studiu realizat anul trecut de cercetărorii americani a arătat că persoanele care sar peste micul dejun prezintă un risc crescut de a suferi un atac de cord. Studiul a evidenţiat că persoanele în vârstă care nu mănâncă dimineaţa sunt mult mai predispuse la a suferi un atac de cord sau să moară din cauza unei boli coronariene, comparativ cu cei care mănâncă dimineaţa.

Totodată, s-a constatat că lipsa micului dejun, precum şi mesele foarte târzii pot provoca schimbări ale metabolismului care duc la boli coronariene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here