Green Group a achiziționat Eltex Recycling

0
1830

Green Group, cel mai mare grup integrat de reciclare din sud-estul Europei, avand ca actionar majoritar Abris Capital Partners, a semnat un acord pentru achiziționarea a 100% din acțiunile Eltex Recycling, una din cele mai importante companii locale din domeniul managementului deșeurilor industriale.

Cele două companii își vor uni forțele pentru a consolida în continuare poziția Eltex Recycling ca lider în furnizarea de soluții de management al deșeurilor industriale din România, prin livrarea unor servicii de calitate superioară, eficiente din punct de vedere al costurilor și sustenabile ca abordare

ELTEX RECYCLING a fost fondată în 2012, ca subsidiară locală a Eltex Kft., una dintre cele mai importante companii de management al deșeurilor din Ungaria, fondată cu 31 de ani în urmă, deținută și condusă de Vass Zoltan și Vermes Peter.

Compania oferă servicii integrate de management al deșeurilor, precum organizarea fluxurilor pentru colectarea deșeurilor din producție, preluarea procesului de colectare, identificarea soluțiilor de reciclare/ tratare ce aduc cele mai bune rezultate. Compania este condusă de Zoltan Bartha, CEO al acesteia încă din 2014.

GREEN GROUP este cel mai important jucător în domeniul reciclării în Europa, cu activitate în reciclarea tuturor fluxurilor majore de deșeuri, inclusiv PET, deșeuri electrice și electronice (WEEE), sticlă, lămpi și baterii. Compania este, de asemenea, și cel mai mare producător din Europa pe segmentul de fibră poliesterică generată 100% din fulgi de PET reciclați. Grupul s-a extins la final de 2019, în Slovacia și Lituania, unde operează două facilități moderne de reciclare de deșeuri PET.

Cu privire la tranzacție, Constantin Damov, Chairman al Green Group, comentează: <<Achiziția Eltex Recycling reprezintă încă un pas al Green Group către modelul de economie circulară. Acum începem ciclul nu de la deșeuri, ci de la servicii oferite către industrii. Vom dezvolta „reciclarea ca serviciu”, integrând deșeurile industriale în noi produse. Este calea noastră spre o societate “zero deșeuri.”>>

„Suntem mândri de echipele noastre din Ungaria și România care au construit Eltex Recycling, una dintre cele mai respectate companii, expertă în domeniul managementului deșeurilor, acest fapt datorându-se și domnului Zoltan Bartha și echipei sale manageriale.

Vedem în această tranzacție o oportunitate excelentă pentru Eltex Recycling, ca parte din Green Group, să își crească în mod radical cota de piață în regiune și să beneficieze de sinergia activităților din grup. Pentru a atinge acest stadiu de dezvoltare, Eltex Kft. va continua să ofere tot sprijinul.” a declarat Vass Zoltan, CEO al Eltex Kft.

În iulie 2016, Abris a achiziționat pachetul majoritar al Green Group și a intrat în parteneriat cu echipa managerială a companiei, cu scopul de a crește operațiunile grupului în regiune și de a crea un una din cele mai importante companii active in domeniul economiei circulare.

“Această achiziție este o parte a strategiei noastre de afaceri care urmărește întărirea poziției pe piață a Green Group drept companie lider în domeniul reciclării în Europa. Eltex Recycling va completa servicile oferite de Green Group și îi va consolida poziția de lider în economia circulară din regiune.” a afirmat Adrian Stănculescu, Partener la Abris Capital Partners și Head of Abris Romania.

 

___________________________________________________________________

Abris Capital Partners este un fond independent de private equity care se concentrează pe oportunități mid-market în țările din Europa Centrală și de Est. (CEE).

Multe instituții de investiții de top la nivel global (fonduri universitare, fonduri de pensii financiare, companii de asigurări și fonduri private) au investit în fondul de investiții gestionat de Abris Capital Partners, care are active sub administrare de aproape 1, 3 miliarde de euro.

Abris investeste de peste 10 ani  în companii locale din segmentul mediu, cu baze sănătoase și un potențial mare de crestere De obicei, Abris oferă o investiție între 30-75 milioane de euro în aceste companii, urmărind pachetul majoritar.  Termenul mediu de investiție este între 3 și 5 ani. Aceste companii beneficiază de contribuția capitalului Abris și de experiența excepțională a echipei sale de management strategic și operațional.

În ultimii 10 ani, fondurile Abris au efectuat peste 25 de investiții în Polonia și Europa Centrală. Proiectele investiționale pe care Abris le desfășoară în prezent în România sunt GTS Group, Dentotal Protect, Green Group și Pehart.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here