Grawe Romania isi schimba forma de administrare

0
1107

Incepand cu data de 11.11.2015, Grawe Romania Asigurare S.A. este administrata in sistem dualist, conducerea companiei fiind asigurata de un Consiliu de Supraveghere si un Directorat.

Consiliul de Supraveghere

Presedintele Consiliului de Supraveghere este Othmar Ederer, Vicepresedinte – Klaus Scheitegel, iar Membru este Veronica Malcoci. Othmar Ederer si Klaus Scheitegel ocupa pozitiile de Presedinte, respectiv Vicepresedinte in cadrul Directoratului Grazer Wechselseitige Versicherug AG, actionarul majoritar al companiei. Veronica Malcoci este Director General al companiei Grawe Carat Asigurari S.A., filiala din Republica Moldova a Grupului Grawe.

Directorat

Directoratul companiei are urmatoarea componenta: Presedinte – Paul Swoboda, Vicepresedinte – Monica Spataru si Membru – Cristian Voicu. Anterior, Paul Swoboda si Monica Spataru au facut parte din Consiliul Director si Consiliul de Administratie, iar Cristian Voicu detinea functia de Director Asigurari Generale.

Grawe Romania a optat pentru aceasta forma de administrare in vederea eficientizarii procesului de management. Administrarea societatilor pe actiuni in sistem dualist permite o distinctie clara intre functiile de conducere si cele de control ale directorilor. Atributiile de conducere revin Directoratului, iar acesta isi desfasoara activitatea sub controlul Consiliului de Supraveghere.

Crestere semnificativa a profitului

La un volum de prime brute subscrise de 34,6 milioane Lei in primele noua luni ale anului, Grawe Romania a inregistrat un profit net de 2,4 milioane Lei. ”Faptul ca pe o piata a asigurarilor plina de provocari avem o crestere semnificativa a profitului fata de aceeasi perioada a anului anterior este o dovada ca ne dimensionam corect activitatea si demonstreaza clientilor ca stim sa avem grija de banii lor. Un segment important al business-ului Grawe il ocupa asigurarile de viata, prin urmare rentabilitatea noastra se concretizeaza in profitul alocat celor peste 100.000 de contracte cu capitalizare pe care le gestionam” declara Paul Swoboda, Presedintele Directoratului Grawe.

in perioada de referinta, activele financiare ale companiei au crescut cu 6,48%, ajungand la o valoare de 373,2 milioane Lei.

in ceea ce priveste daunele platite clientilor in cursul anului 2015, acestea insumeaza 1,55 milioane Lei, iar pentru contractele de asigurare de viata ajunse la final compania a achitat suma de 4,55 milioane Lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here