Goodwine 30 martie – 01 aprilie 2012, la World Trade Plaza, Hotel Pullman, Bucuresti

0
657

Jidvei, Partener Principal al editiei de primavara Goodwine 2012

   Compania Jidvei continua colaborarea cu Targul de Vinuri Goodwine si in 2012 mentinandu-si statutul de Partener Principal la cea de-a saptea editie, care se va desfasura in perioada 30 martie – 01 aprilie 2012, la World Trade Plaza, Hotel Pullman, Bucuresti. Jidvei detine 2010 hectare in Podgoria Tarnave,

situata intre raurile Tarnava Mica si Tarnava Mare. Conditiile pedo-climatice cu totul deosebite – clima de tip continental de podis cu temperaturi moderate in perioada de maturare a strugurilor ce determina reactii lente de oxidare si ajuta la o acumulare continua a zaharurilor, a aromelor si la o reducere nu prea accentuata a aciditatii si solurile favorabile culturii vitei de vie – se impletesc cu priceperea si pasiunea oenologilor pentru a crea vinuri armonioase, pline de vioiciune si echilibrate.
   Portofoliul companiei Jidvei include, in prezent, peste 30 produse: vinuri linistite, vinuri spumante si vinars obtinute atat din soiuri autohtone – Feteasca Regala, Feteasca Alba – cat si din soiuri internationale – Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Chardonnay, Traminer Pinot Gris, Pinot Noir, Merlot, peste 90% din acestea fiind cu Denumire de Origine Controlata.
   Investitiile din ultimii zece ani au adus compania Jidvei la standarde europene, in timp ce vinurile sale, apreciate de consumatorii din toata lumea, dar si de cunoscatori, au castigat in ultimii ani numeroase medalii la concursuri prestigioase din tara si din strainatate.

Crama Averesti, in premiera la Goodwine

Printre surprizele celei de-a saptea editii a Targului International de Vinuri Goodwine pe iubitorii de vin se numara si prezenta Vinicolei Averesti din Husi. Relansata in 2011, Crama Averesti va prezenta la editia din martie Goodwine colectia sa de vinuri albe, denumita „Locurile”. Aceasta cuprinde 5 vinuri: Zghihara – Povestesti, Feteasca Regala – Cinstesti, Feteasca Regala – Daruiesti, Aligote – Indraznesti, Cuvee AVE – Dragostesti. Inspirate din cele mai dragi momente de bucurie in compania carora se servesc vinuri deosebite, fiecare dintre cele 5 vinuri poarta numele unei localitati – spatiu imaginar de voie-buna din tinutul Averesti. Vedeta gamei este Zghihara. Vinul, numit sugestiv „Povestesti”, este creat in zona Husi-Averesti, singura regiune din tara care produce acest soi nobil. Potrivit reprezentantilor producatorului, Zghihara este „cunoscut ca cel mai acid vin al neamului romanesc si te tine de vorba pana in zorii zilei si te pofteste sa il bei in sanatatea altora fara sa o ruinezi pe a ta”.

Investitii de 3 milioane de euro in vinurile Liliac

Compania amb Holding, producatorul vinurilor Liliac, a investit 3 milioane de euro in centrul de vinificatie si plantarea podgoriilor situate in Transilvania. In 2011, a fost finalizata prima etapa a unitatii de procesare si vinificatie, cu o capacitate de 100 000 de litri de vin, dar si o cabana unde vor avea loc degustari si prezentari de vinuri. Noile vinuri Liliac cu care compania amb Holding va participa in premiera la Goodwine sunt produse in zonele viticole situate in zonele Batos (Targu-Mures) si in arealul viticol Vermes-Lechinta. Suprafata cultivata insumeaza 38 de hectare de soiuri nobile, urmand a fi extinsa in acest an cu alte 12 hectare. Amb Holding este un grup de companii cu actionariat austriac ce activeaza in mai multe domenii in Centrul si Sud-Estul Europei. Asociatia Somelierilor din Romania, partener exclusiv al Goodwine

Asociatia Somelierilor din Romania va sustine si promova exclusiv, in urmatorii doi ani, Targul International de Vinuri Goodwine, ca urmare a Parteneriatului de promovare reciproca incheiat intre cele doua parti. In cadrul standului pe care ASR il are la dispozitie pe perioada targului, somelierii – membri ai Asociatiei vor organiza degustari si vor dezvalui din tainele servirii vinului. Asociatia Somelierilor din Romania este noua forma a Clubului National al Someleriei din Romania, fiind o asociatie profesionala, non-profit singura din tara afiliata la Asociatia Someleriei Internationale, reprezentand o parte din somelierii romani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here