Goodwine 2012 – a saptea editie a vinurilor premium

0
603

GoodWine, cel mai important eveniment dedicat vinurilor premium din Romania, isi va deschide portile editiei a saptea pentru profesionistii HoReCa si iubitorii de vin, pe 30 martie 2012, in deja consacrata arena de la World Trade Plaza, Hotel Pullman, Bucuresti. Peste 30 de producatori din Romania si din tarile vecine sunt gata sa-si etaleze vinurile

premium in fata vizitatorilor care cauta si apreciaza vinurile de calitate. In cadrul celei de-a saptea editii vor fi lansate in premiera la Bucuresti: Casa de Vinuri Cotnari, gama Liliac a producatorului AMB Wine, Crama Vylyan – Ungaria, Vinicola Averesti, spumantele Schlumberger din Austria.

 

Printre expozanti se numara Cotnari – Partener Oficial, Casa de Vinuri Cotnari – Partener Strategic, Jidvei – Partener Principal, Vinarte, SERVE, Oprisor, Agricola Stirbey, Avincis, Via Sandu, Cramele Rotenberg, Cramele Recas, Senator, Domeniile Vanju Mare, Budureasca, Domeniile Samburesti, Casa de Vinuri Husi, Gramma Wines, Domeniile Ostrov, Liliac (AMB Wine), Viniciola Averesti, Vincon, Metro Romania – selectie de vinuri sub marca proprie, Cricova, Eduardo Miroglio – Bulgaria, Tenuta Carretta – Italia, Vylyan – Ungaria, Michel Torino – Argentina, Garling – Republica Moldova, Schlumberger – Austria. Mentinerea temperaturii corecte pentru cele mai valoroase vinuri va fi facuta cu suportul racitoarelor de vin profesionale importatae de catre ITU Refrigeration.

Editia din martie 2012 Goodwine isi asteapta vizitatorii cu multe lansari in premiera

De la editia din martie a Targului de Vinuri Goodwine nu lipsesc surprizele si lansarile cu care expozantii isi asteapta prietenii din lumea vinului in fiecare zi de targ. Printre premierele editiei de primavara a Targului International de Vinuri Goodwine se numara prezenta vinurilor Liliac cu care compania amb Wine va participa la Goodwine. Vinurile sunt produse in zonele viticole situate in zonele Batos (Targu-Mures) si in arealul viticol Vermes-Lechinta.

Producatorul ungar de vinuri Vylyan va prezenta, in premiera pe piata din Romania, urmatoarele sortimente de vinuri premium: Vylyan Rizling, Vylyan Roze, Vylyan Belzebub, Vylyan Montenuovo, Vylyan Cabernet Franc, Vylyan Cabernet Sauvignon, Vylyan Pinot Noir si Vylyan Duennium.

O alta surpriza este si prezenta Vinicolei Averesti din Husi. Relansata in 2011, Crama Averesti va prezenta la editia din martie Goodwine colectia sa de vinuri albe, denumita „Locurile”. Aceasta cuprinde 5 vinuri: Zghihara – Povestesti, Feteasca Regala – Cinstesti, Feteasca Regala – Daruiesti, Aligote – Indraznesti, Cuvee AVE – Dragostesti.

Vinarte va lansa Prince Mircea 2009, patru sortimente din gama Castel Starmina (Roze demisec 2011, Sauvignon Blanc sec 2011, Riesling sec 2011, Riesling demisec 2011), dar si Villa Zorilor Dealu Mare, Feteasca Neagra, sec 2011. Cramele Rotenberg vor lansa Rose-ul Rotenberg 2011.

Domeniile Vanju Mare vor aduce doua noi sortimente din gama cu acelasi nume: Riesling Italian sec 2010 si Merlot Rose sec 2010. Casa de vinuri Husi va promova doua game de vinuri: Gama Castelul dintre vii si Gama Reverence. Prima gama este dedicata HoReCa si cuprinde cinci sortimente: Feteasca Alba, Merlot, Roze – Merlot, Cabernet Sauvignon, Zghihara de Husi, iar Gama Reverece reuneste: Feteasca Alba, Feteasca Regala, Zghihara de Husi, Sauvignon Blanc, Merlot rosu Merlot roze, Cabernet Sauvignon.

Budureasca va prezenta in cadrul Goodwine noua gama de vinuri albe dedicate HoReCa vinificate in sec: Sauvignon Blanc, Chardonnay si Tamaioasa Romaneasca, dar si Pinot Noir 2009, sec, care este disponibil in editie limitata, de 2.000 de sticle. Din portofoliul Vincon Romania, vizitatorii vor putea degusta vinurile din gamele Vita Romaneasca, Beciul Domnesc, Casa Vrancea 1949, Oenoteca, Comoara Pivnitei dar si gamele de Vinars Miorita XO 12 ani, Miorita XO 18 ani, Jad XO 28 ani.

Iubitorii de vinuri spumante vor gasi la Goodwine finele sortimente Schlumberger distribuite de compania Neumann. Vinul spumant Schlumberger este obtinut prin metoda traditionala, cu fermentare in sticle ce se pastreaza in rastele de lemn, cu o perioada de maturare de pana la 48 de luni, lucru ce confera gustul si perlajul fin al acestei bauturi.

La Goodwine va putea fi degustat atat Schlumberger White Secco (light, cu un gust fructuos si racoros), cat si Schlumberger Golden Dry (parfumat, elegant cu un gust armonios, sec si usor). Medalii de aur pentru Cotnari la Chisinau Wine & Spirit Contest Cotnari, Partenerul Oficial al Goodwine, a reusit sa-si treca in palmares inca sase medalii de aur si una de argint la Chisinau Wine & Spirit Contest 2012.

La concursul desfasurat in perioada 18-19 februarie in capitala Republicii Moldova, juratii au decis ca Grasa de Cotnari 2006, Grasa de Cotnari 1984, Grasa de Cotnari 1998, Grasa de Cotnari 2008, Feteasca Alba 1996 si Busuioaca 2011 sa fie medaliate cu aur, iar Tamaioasa Romaneasca 2011 a primit o medalie de argint. Romania a fost reprezentata in juriul Concursului de la Chisinau de catre prof. Valeriu Cotea, delegat OIV, prof. Ioan Namolosanu si de catre prof. Arina Antoce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here