Global Finance a primit certificare LEED pentru prima cladire din Global Business Park

0
684

Global City Business Park, parcul de birouri cu o suprafata inchiriabila totala de 51,000 m2 detinut de Global Finance in nordul Capitalei, a obtinut recent certificarea LEED Gold pentru cladirea O2, prima dintre cele doua cladiri ale proiectului. Colliers International a derulat procesul de certificare, marcand totodata o premiera – prima certificare LEED de tip Campus din Romania.

Avand in vedere structura parcului de afaceri, echipa de proiect a optat pentru programul Campus de certificare, care presupune certificarea separata a cladirilor, dar cu aplicarea acelorasi standarde si planuri pentru tot master site-ul. Programul LEED Campus este recomandat pentru proiecte situate pe un sit comun, dar controlate de o singura entitate, deoarece incurajeaza o abordare integrata a felului in care proiectul este operat si gestionat – adreseaza provocarile si oportunitatile unice date de operarea unui campus, mentinand totodata integritatea tehnica si rigoarea consacrata a sistemului de evaluare LEED.

Global City totalizeaza 51,000 m2 de birouri de clasa A cuprinse in doua cladiri situate pe un amplasament similar unui parc, in zona consacrata de business, Pipera. Cele doua cladiri de birouri ofera suprafete pe etaj flexibile, cuprinse intre 1.400 m2 si 3.400 m2. Global City Business Park a fost conceput ca un centru de afaceri caracterizat printr-un mediu de lucru placut si confortabil, capabil sa ofere chiriasilor gama completa de resurse si servicii pentru o functionare eficienta si nu in ultimul rand, spatii de lucru personalizate. Proiectul a fost inaugurat in 2009, iar cladirea O2, prima supusa procesului de certificare, are un grad de ocupare de 80%, gazduind companii de renume mondial, cum ar fi: Coca-Cola Hellenic, Ford Romania, Honda si Quintiles.

“Inscrierea pentru obtinerea certificarii LEED reprezinta un pas firesc pentru Global City, luand in considerare preocuparea curenta pentru sustenabilitatea mediului inconjurator, tot mai vizibila si in cerintele majoritatii companiilor internationale. Procesul a fost unul de durata si a inclus numeroase audituri tehnice si raportari catre institutul de certificare. Totusi, profesionalismul echipei de consultanti a fost factorul determinant in toate etapele de certificare si suntem, iata, foarte mandri ca avem astazi recunoasterea unei institutii de calibru mondial, a faptului ca Global City este un proiect gestionat eficient si sustenabil. in definitiv, statutul de cladire verde se reflecta in calitatea spatiului de birouri si in costurile de operare”, sustine Sorin Macoveiu, Commercial Manager at Global Finance, proprietarul Global City Business Park.

“Obtinerea certificarii LEED Gold de catre o cladire aflata in faza de operare presupune un efort considerabil din partea proprietarului, pe o perioada extinsa de timp – minim 12 luni. Masurile implementate in acest interval – de la aspectele tehnice, pana la campaniile de educare si CSR, sunt vizibile pe termen lung in rezultatele si beneficiile astfel obtinute: o eficienta crescuta a sistemelor de management, o calitate mai buna a serviciilor oferite chiriasilor, precum si reduceri semnificative de costuri”, explica Oana Adjudeanu (foto) LEED AP O+M, Senior Property Manager in cadrul departamentului de Real Estate Management Services al Colliers International Romania.

Colliers International este una dintre primele companii de consultanta imobiliara din Romania acreditate sa ofere consultanta pentru certificarea verde a cladirilor, ca urmare a lansarii acestui serviciu in Romania in 2011. Colliers ofera consiliere in vederea obtinerii certificatelor LEED si BREEAM, atat pentru cladirile existente, cu scopul de a imbunatati performanta si sustenabilitatea acestora, cat si pentru proiectele noi. in prezent, Colliers asista 19 proiecte in Romania si peste 30 de proiecte la nivelul Europei Centrale si de Est in vederea obtinerii certificarii verzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here