Gitenstein: SUA, pregatite sa ajute Romania dupa inundatii, dar asteapta cerere din partea Guvernului

0
727
gitenstein

gitensteinAmbasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat ca Statele Unite s-au oferit sa acorde ajutor dupa inundatiile produse in Romania, dar asteapta o cerere din partea Guvernului pentru a face acest lucru.

 Ati pierdut 23 de oameni in inundatii, din ceea ce inteleg. Este ingrozitor. Ne-am oferit sa ajutam, dar se pare ca Guvernul dumneavoastra are situatia sub control. stiu ca presedintele este acolo acum si face ceea ce trebuie prin faptul ca se duce la fata locului. inteleg ca premierul a fost si el ieri si azi. Este o mare problema sa te confrunti cu asa ceva intr-o perioada de criza economica”, a spus ambasadorul, intr-o discutie cu agentiile de presa din Romania.

„Suntem pregatiti sa ajutam, dar se pare ca in prima faza Guvernul roman considera ca se poate descurca si apeleaza la europeni, dar noi suntem pregatiti sa ajutam”, a adaugat el.

Ambasadorul a mentionat ca SUA asteapta o solicitare pe baza careia va oferi ajutor.

in urma inundatiilor din ultimele zile, 23 de persoane si-au pierdut viata.

Cel mai grav afectate de inundatiile puternice, ca urmare a revarsarii Siretului, care a inregistrat debite istorice, au fost judetele Botosani, Suceava, Iasi, Neamt si Bacau. (Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here