GH. PIPEREA, administrator judiciar al OLTCHIM: “Am disponibilizat, dar probabil ca vom fi obligati sa facem angajari la Oltchim”

0
1004

Consortiul de administratori judiciari ai Oltchim au anuntat ca, din data de 14 iunie, au incetat contractele individuale de munca pentru 929 de angajati ai combinatului (602 din Valcea si 327 din Pitesti), principalul motiv fiind necesitatea reducerii costurilor, pentru sustinerea unui plan de reorganizare. Gh. Piperea, administrator judiciar al Oltchim, ne-a vorbit despre aceasta masura a disponibilizarilor:

GH. PIPEREA:
Exista aici un paradox, in sensul ca am disponibilizat, dar probabil ca vom fi obligati sa facem angajari la Oltchim, pentru ca nu avem alta solutie mai eficienta! Este vorba despre un numar consistent de persoane care, practic, vor intra in somaj, deoarece societatea la care sunt angajati si care asigura mentenanta Oltchim – societate care se numeste Mentchim – este posibil sa intre in faliment. in aceasta situatie, probabil ca aproximativ 100 – 150 de persoane vor fi re-angajate la Oltchim, pentru ca nu poate continua activitatea combinatului fara mentenanta! Dar eu sper sa se evite acest lucru. Vom sti daca Mentchim intra in faliment pe data de 19 iunie.

Ce economie se realizeaza, prin aceste disponibilizari de la Oltchim?
GH. PIPEREA:
Economia realizata de combinat este de 1.200.000 euro lunar, prin reducerea platilor ce trebuiau facute de Oltchim, in fiecare luna, pentru acesti angajati disponibilizati acum. Dar asta nu inseamna ca ei sunt in totalitate prejudiciati, deoarece angajatii disponibilizati pleaca din combinat, in urma concedierii, cu masuri destul de consistente de protectie sociala, care le asigura pentru doi ani de zile un venit mult mai mare decat cel mediu pe economie, cu pastrarea posibilitatii ca ei sa-si caute si sa-si gaseasca alte locuri de munca. (Daniel Negut)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here