Eugen Cristea: “Romanilor le lipseste privirea de ansamblu, pentru a vedea exact unde si cum scartaie treburile”

0
897

Ce mai sustine speranta romanilor?

Credinta in mai bine! Dar, sigur, este foarte mult de discutat aici. Noua, romanilor, ne lipseste – si am spus-o mereu – privirea de ansamblu; capacitatea de a ne inalta, daca vreti, deasupra acestei tari bogate si frumoase (cea mai frumoasa din lume) si de a vedea exact unde si cum scartaie treburile. Deci, pentru a lua masurile care se impun pentru ca lucrurile sa mearga bine, iar lucrurile merg bine in clipa in care: 1. se respecta legea; 2. suntem oameni civilizati; 3. suntem oameni educati; 4. in clipa in care suntem oameni cu frica lui Dumnezeu. Eu nu ma mai uit la televizor de cel putin un an, pentru ca nu mai suport sa vad ceea ce vad acolo. Eu nu cred ca poporul roman este asa cum este prezentat la televizor si in mass-media internationala. Iar eu, de la modestul meu nivel, ma lupt sa incerc sa indrept lucrurile, atat cat pot eu!

Dupa 1989, ne-am luptat ca sa ajunga si in Romania valorile occidentale. Oare, valorile romanesti nu mai… valoreaza nimic?

Ba da, au mare valoare, numai ca valorile romanesti au valoare… peste hotare! De pilda, am un proiect pe care l-am facut la Radio Romania, sub bagheta regizorului Dan Puican, cu o piesa de teatru care se numeste „Caviar, vodka si bye-bye”, de George Astalos. Noi, de 15 ani colindam absolut toata lumea si toata diaspora romana din 5 continente si din 32 de tari. Nimeni nu stie de lucrul asta, aici, in tara! in schimb, daca mergi pe unde am umblat noi, in Africa de Sud, in Australia, in Israel, in toata Europa, daca intrebi de „Caviar, vodka si bye-bye”, toti romanii de acolo stiu despre ce este vorba! in schimb, cei din tara habar n-au! Asta, pentru mine, reprezinta un semn! Grav!…(Daniel Negut)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here