Georgescu, fost sef al SRI: Cine spune ca presa e un risc, are ceva pe constiinta

0
465
ap-foto-ochi

ap-foto-ochiFostul sef al SRI Costin Georgescu este de parere ca ” cine spune ca presa este un risc, inseamna ca ii este frica de ea si are ceva pe constiinta „.

Reactia lui Georgescu vine ca urmare a publicarii Strategiei Nationale de Aparare a tarii in care presa este considerata o amenintare la siguranta Romaniei. „Presa nu este un risc. Cine spune ca este un risc inseamna ca ii este frica de presa si are ceva pe constiinta”, puncteaza fostul sef al SRI. Costin Georgescu atrage atentia ca „o presa libera sintetizeaza drepturile democratiei”. Drept urmare, sustine Georgescu, intr-o interventie la Realitatea TV, „daca presa nu mai este libera, s-a terminat totul”.

Georgescu si-a expriamt uimirea ca, in documentul CSAT, presa este considerata dusman al statului. „Nu-mi vine sa cred ca in strategie scrie asta. Cred ca este o greseala si este rolul Parlamentului sa indrepte o astfel de greseala. Nu putem iesi cu acest aspect in Europa in care vad ca astfel ne facem de ras”.

Totodata, Georgescu spune ca nu „campaniile false la comanda, cu scopul de a denigra institutii ale statului” reprezinta adevaratul pericol la adresa Romaniei, ci situatia economica prin care trecem.

„Nu asta este pericolul la adresa Romaniei, ci situatia economica prin care trecem. Atunci sigur se cauta alte aspecte care sa indrepre atentia cetateanului de la problemele majore la probleme pe care nu le intelege de multe ori”, a incheiat fostul sef al SRI.

In Strategia Nationala de Aparare a tarii inaintata de presedintele Traian Basescu Parlamentului se arata ca „fenomenul de campanii de presa la comanda, cu scopul de a denigra institutii ale statului prin raspandirea de informatii false despre activitatea acestora” reprezinta una dintre principalele vulnerabilitati ale Romaniei, la ora actuala. (Realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here