CTP: Decizia CSAT e un grav abuz la adresa libertatii de exprimare

0
642
ctp

ctpDocumentul inaintat Parlamentului de catre presedintele Train Basescu este cea mai mare amenintare la adresa libertatii presei din ultiii 20 de ani, considera jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

 „La fel cum ziaristii nu trebuie sa aiba o pozitie privilegiata in fata DNA, presa nu trebuie catalogata drept o institutie care poate primejdui siguranta nationala”, a declarat Cristian Tudor Popescula REALITATEA TV.

„Sumbru si ingrijorator”, asa a catalogat jurnalistul documentul inaintat Parlamentului de catre Traian Basescu.

„Imi aduce aminte de o declaratie a lui Ion Iliescu, care a spus acum vreo 15 ani ca un articol poate fi mai periculos decat un glont. Niciodata nu poate fi asa”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

El a recunoscut ca presa actuala gazduieste anumite excese si anumite interese patronale si politice, insa toate acestea nu pot justifica introducerea presei in randul amenintarilor la adresa sigurantei nationale.

„Masura e la fel de putin justificata ca a-i cataloga pe pensionari drept tradatori de tara”, a explicat Popescu intr-un mod plastic gravitatea deciziei CSAT.

„Exista deja o institutie care poate amenda si sanctiona posturile de televiziune in legatura cu deontologia. Cine este in masura sa decida ca este vorba de o campanie denigratoare? Ministerul Apararii sau cel de Interne”, a sublinat gazetarul dificultatea de a distinge intre campaniile de presa la comanda si cele care isi propun exclusiv informarea cetatenilor.

„Este vorba de un derapaj antidemocratic. Nu-mi plac catusi de putin derapajele in materie de obiectivitate ale presiei, dar de aici pana la amenintarea la securitatea nationala e un pas urias. Breasla nu trebuie sa permita asa ceva, pentru ca este un grav abuz la adresa libertatii de exprimare. Este poate cel mai periculos lucru la adresa libertatii presei din ultimii ani”, a conchis Cristian Tudor Popescu. (Sursa: realitatea.net)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here