GDF SUEZ devine ENGIE si in Romania

0
844

GDF SUEZ Energy Romania anunta schimbarea marcii comerciale in ENGIE si in Romania. Adoptarea noului brand ENGIE in Romania survine ca o etapa fireasca a procesului international de rebranding al marcii GDF SUEZ in ENGIE, derulat sub moto-ul «Lumea se schimba si, odata cu ea, energia noastra» si anuntat de catre Grup in data de 24 aprilie 2015.

Schimbarea de marca este realizata intr-un context in care domeniul energiei este marcat de schimbari profunde, iar tranzitia energetica devine o prioritate la scara mondiala ce presupune reducerea consumului energetic prin implementarea unor masuri de eficienta energetica, digitalizarea informatiei si dezvoltarea energiilor nepoluante. ENGIE isi fixeaza drept ambitie aceea de a fi un promotor si un lider al acestei tranzitii energetice.

Noul brand ENGIE transmite o viziune umana și pozitiva a energiei, atat prin reprezentarea grafica a logo-ului, cat si prin culoarea utilizata in logo care sugereaza atat gazele naturale cat si electricitatea. Logo-ul ENGIE reprezinta soarele care rasare pe planeta, simbolul unui inceput in lumea energiei. Numele ENGIE a fost ales pentru sonoritatea sa, fiind contragerea cuvantului ,,energie’. Sloganul „By people for people” va fi pastrat, capatand un sens și mai pregnant intr-un context in care solutiile de energie sunt dezvoltate impreuna cu partenerii si clientii nostri.

La 10 ani de prezenta in Romania, suntem pregatiti sa facem un nou pas in evolutia companiei prin adoptarea noii marci, ENGIE. Aceasta schimbare de marca va sprijini noua pozitionare care se va traduce la nivel local prin dezvoltarea unor produse si servicii de eficienta energetica care sa permita diminuarea consumului de energie si prin dezvoltarea de solutii digitale menite sa le faciliteze clientilor un acces mai facil la serviciile si ofertele noastre. Am increderea ca toate acestea vor aduce un plus de valoare capitalului de incredere dobandit pana in prezent si vor contribui la succesul marcii ENGIE in Romania ’’ declara Eric Stab, Presedinte Director General al GDF SUEZ Energy Romania.

In Romania, procesul de rebranding va avea doua etape: in prima etapa, GDF SUEZ Energy Romania va adopta marca ENGIE pentru produsele si serviciile comercializate. Denumirea sociala a companiei va ramane insa neschimbata pana la o data care va fi anuntata ulterior.

In a doua etapa, procesul de rebranding va fi declinat pentru toate filialele detinute de catre GDF SUEZ Energy Romania, respectiv Distrigaz Sud Retele, Distrigaz Confort, Braila Winds si Alizeu Eolian.

Campania de comunicare a rebranding-ului se va desfasura in perioada 21 septembrie – 31 decembrie 2015 pe urmatoarele canale media: TV, outdoor, internet, radio si presa scrisa.

Mai multe informatii sunt disponibile pe pagina companiei engie.ro.

ENGIE la nivel international

ENGIE isi fondeaza strategia pe o crestere responsabila a activitatilor sale, in masura sa raspunda provocarilor majore din domeniile energiei – asigurarea necesarului de energie, garantarea sigurantei in aprovizionare, combaterea schimbarilor climatice si optimizarea utilizarii resurselor – limitand in acelasi timp impactul activitatilor sale asupra mediului inconjurator. 

Grupul propune solutii performante si inovatoare persoanelor fizice, juridice si colectivitatilor bazandu-se pe expertiza sa in 4 sectoare cheie : energiile regenerabile, eficienta energetica, gazele naturale lichefiate si tehnologia digitala.

ENGIE are 152 900 de angajati la nivel mondial si o cifra de afaceri in 2014 de 74,7 miliarde euro. Cotat la Paris si Bruxelles (ENGI), Grupul este reprezentat in principalii indici internationali : CAC40, BEL 20, DJ Euro Stoxx 50, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, MSCI Europe, DJSI World, DJSI Europe si Euronext Vigeo (World 120, Eurozone 120 si Franta 20).

ENGIE in Romania

ENGIE este prezent in Romania in trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate si servicii energetice. GDF SUEZ Energy Romania este principala filiala a Grupului ENGIE in Romania. Aceasta detine companiile Distrigaz Sud Retele, Distrigaz Confort, Alizeu Eolian si Braila Winds.

GDF SUEZ Energy Romania activeaza in urmatoarele domenii: distributie si furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalatiile de gaze naturale si centrale termice si productie de electricitate. GDF SUEZ Energy Romania si filialele sale deservesc un portofoliu de 1,5 milioane de clienti, opereaza o retea de 18.500 km, detin doua parcuri eoliene cu o capacitate totala de 100 MW si au aproximativ 3.650 de angajati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here