Aniversarea a 25 de ani de relatii diplomatice romano-coreene, marcata de CCIB

0
843

Conducerea Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a avut o intalnire cu o misiune economica din Republica Coreea, condusa de Dae Oan Gu, director general adjunct al Camerei de Comert si Industrie Hwaseong. Evenimentul face parte din seria de manifestari menita sa marcheze aniversarea a 25 de ani de relatii diplomatice romano-coreene.

In deschiderea intalnirii, Iuliu Stocklosa, vicepresedinte al Camerei bucurestene, a facut o prezentare succinta a CCIB, a rolului si locului acesteia in viata economico-sociala a tarii noastre si a vorbit despre strategia de relatii externe a Camerei, subliniind importanta acordata dezvoltarii colaborarii in plan economic si comercial cu parteneri din Asia de Sud – Est. „incurajam, inclusiv prin astfel de evenimente, oamenii de afaceri romani sa fie mai deschisi catre piata coreeana, pentru ca exista oportunitati reale de cooperare”, a subliniat Iuliu Stocklosa.

In cadrul acestei manifestari, la care a participat si OH JoongKeun, consilierul Ambasadei Republicii Coreea in Romania, reprezentantii unor companii din Bucuresti si judetul Ilfov au avut ocazia de a intra in dialog cu oameni de afaceri coreeni ce activeaza in domeniile: tehnologia informatiei si comunicatii, masini si echipamente agricole, echipamente de incalzit locuinta, materiale de constructii, cosmetice si produse pentru nou-nascuti.

Aceasta intalnire a constituit un excelent preambul pentru „Korea – Romania SMEs Business Partnership Plaza 2015”, eveniment organizat in perioada 16-17 septembrie a.c. de Ambasada Republicii Coreea la Bucuresti, impreuna cu Centrul coreean de promovare a comertului – Kotra Romania.

Incepand cu anul 2011, valoarea schimburilor comerciale anuale dintre Romania si Republica Coreea au depasit un miliard de USD. La finele primului semestru al anului 2015 se consemneaza o majorare a acestui indicator cu 22% fata de perioada similara a anului trecut, exporturile romanesti pe aceasta relatie inregistrand o crestere de 73%. La 30 iunie 2015, Republica Coreea se situa pe locul 24 in topul statelor investitoare in Romania, cu un numar de 234 companii cu capital sud-coreean si un volum total al investitiilor de cca. 202 milioane USD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here