Funeraliile presedintelui polonez ar putea avea loc sambata

0
426
funeralii

funeraliiFuneraliile presedintelui Lech Kaczynski, decedat sambata intr-o catastrofa aeriana in Rusia si al carui corp neinsfletit a fost repatriat duminica, vor avea loc sambata, potrivit cotidianului Gazeta Wyborcza.

 „Guvernul prevede ceremonii funerare nationale sambata”, scrie cotidianul pe site-ul sau.

Potrivit sefului diplomatiei poloneze, Radoslaw Sikorski, citat de cotidian, „presedintele Dmitri Medvedev vrea sa participe la funeraliile omologului sau polonez”.

„Este posibil ca ceremoniile funerare sa fie organizate in doua zile, sambata si duminica” , a declarat pentru AFP Elzbieta Jakubiak, deputat din partea partidului Lege si Justitie (PiS) si fost sef de cabinet al presedintelui Kaczynski.

„Dar decizia definitiva nu a fost inca luata, asteptam repatrierea tuturor corpurilor neinsufletite”, a adaugat ea, o colaboratoare apropiata a presedintelui decedat.

O reuniune va avea loc intre reprezentantii presedintiei si cei ai biroului premierului cu privire la organizarea funeraliilor, a precizat Jacek Sasin, directorul-adjunct al presedintiei, citat de agentia PAP.
Accidentul in care a fost implicata aeronava presedintelui polonez a survenit sambata dimineata in apropierea orasului Smolensk, situat la 400 de kilometri vest de Moscova. Toate cele 96 de persoane aflate la bordul avionului au murit, dintre care presedintele Kaczynski, sotia sa si multi alti politicieni polonezi si oficiali militari de rang inalt. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here