Franks: Reducerea TVA si a altor taxe este posibila doar pe termen lung, in 5-10 ani

0
625
taxe-bani

taxe-baniReducerea TVA si a altor taxe va fi posibila doar pe termen lung, odata ce Romania va imbunatati colectarea si administrarea in sistemul fiscal, a declarat luni seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, care crede ca acest scenariu va fi posibil in urmatorii 5 sau 10 ani.

„Nu vad spatiu suficient pentru 2012 (pentru reducerea taxelor – n.r.), cand deficitul bugetar trebuie sa scada la sub 3% din PIB, sa existe reduceri substantiale la taxe, pentru ca acest lucru ar presupune masuri severe pe partea de cheltuieli, care cred ca nu sunt posibile. Trebuie sa fim realisti in aceasta privinta”, a spus Franks, intr-o conferinta de presa, intrebat daca este posibila reducerea TVA si a cotei unice in 2011.

El a precizat ca reprezentantii FMI au transmis autoritatilor romane sa pastreze cat mai multa stabilitate pentru anul 2011 si 2012, iar acestea au fost de acord.

„in timp, in urmatorii 5 sau 10 ani, sper ca Romania sa aiba o mai buna colectare a taxelor si sa creasca eficienta adminisrarii, pentru a putea avea loc de reduceri de TVA, de contributii sociale si sa poata sa rationalizeze si alte taxe”, a mai spus oficialul FMI.

Franks a mai spus ca Romania are nevoie de un sistem mai simplu de taxe, mai realist, iar acest obiectiv poate fi atins doar daca vor exista actiuni pentru a imbunatati colectarea taxelor, inclusiv prin ridicarea la suprafata a economiei subterane. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here