Franks: Inflatia a inceput sa scada si va continua trendul, dar va inchide anul probabil peste 5%

0
771
inflatie_scadere

inflatie_scadereRata inflatiei a scazut in ultima perioada si va continua aceasta tendinta, dar este posibil sa inchida acest an peste intervalul tintit de Banca Nationala a Romaniei, de 5%, a declarat seful misiunii de evaluare a FMI, Jeffrey Franks.

„Inflatia a inceput sa scada si ne asteptam ca aceasta scadere sa continue pe fondul unei recolte agricole bune. Cu toate acestea, este posibil ca inflatia sa se mentina peste intervalul tintit de BNR de 5% la sfartitul acestui an”, a declarat Franks.

Guvernul estimeaza pentru trimestrul al doilea o crestere a Produsului Intern Brut cu 0,3-0,4% fata de primul trimestru si o rata a inflatiei la sfarsitul anului de 4,8%, sub prognoza BNR, au declarat agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Cifrele au fost discutate in intalnirile avute sambata si duminica de reprezentantii Guvernului cu membrii delegatiei Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, la care a participat si premierul Emil Boc, au aratat sursele.

FMI a mentinut prognoza de crestere economica la 1,5% pentru acest an si a redus cu 0,2 puncte procentuale estimarea pentru anul viitor, de la 3,9% la 3,7%. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here