Forum de afaceri România – Principatul Monaco la Palatul CCIB

0
1405

 

„Evenimentul de astăzi vizează, pe lângă prezentarea unor informații valoroase despre potențialul economic al celor două țări și identificarea unor companii românești interesate să participe la misiunea economică pe care CCIB dorește să o organizeze în viitorul apropiat în Italia, Franța și Principatul Monaco”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Muncipiului București (CCIB), în deschiderea Forumului de Afaceri România – Principatul Monaco”, care a avut loc în Aula Carol I a Palatului CCIB.

Evenimentul, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), s-a desfăşurat în marja misiunii economice organizate de Monaco Economic Board, Monaco Chamber of Commerce şi Consulatul Onorific al Principatului Monaco în România, care se află în Bucureşti în perioada 11 – 13 septembrie a.c.

Sesiunea oficială a Forumului a fost onorată de prezența: E.S. Robert Fillon, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Principatului Monaco în România, cu reşedinţa la Roma, secretarului de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA), Paula Pîrvănescu, președintelui Monaco Economic Board, Guillaume Rose, consulului onorific al Principatului Monaco în România, Sergio Faleschini, și a consului onorific al României în Principatul Monaco, Constantin Turchină.

Principalul obiectiv al Forumului a vizat stabilirea de contacte între repezentanţii mediului de afaceri român şi membrii misiunii economice din Principatul Monaco, care activează în: consultanţă şi cercetări de piaţă; marketing digital; sănătate, îngrijire şi industria cosmetică; industria de curăţenie; asigurări; papetărie pentru şcoli şi birouri. Delegaţia a inclus, de asemenea, şi o asociaţie de binefacere.

„Romania este acum una dintre cele cele mai bune destinatii de afaceri din Europa”, a afirmat secretarul de stat Paula Pîrvănescu. Înaltul oficial a subliniat faptul că România oferă oportunități semnificative investitorilor și a invitat membrii delegației monegasce să aibă în vedere derularea unor proiecte în țara noastră inclusiv prin accesarea unor programe ”PPP” (Parteneriatul Public Privat) cu susținere guvernamentală.

„Relațiile între două state sunt construite și întreținute nu doar de diplomați, ci și de oamenii de afaceri”, a declarat E.S. Robert Fillon. Ambasadorul Principatului Monaco în România a exprimat aprecierea pentru inițiativa organizării acestui eveniment, dar și speranța că forumul va contribui la o mai bună cunoaștere a celor două medii de afaceri.

Managerii români prezenți au avut ocazia să afle mai multe despre potenţialul economic al principatului Monaco, particularitățile acestuia, oportunitățile de afaceri și investiționale (turism, finanțe, imobiliare, construcții, inovare etc), cadrul legal aplicabil, avantajele comparative ale economiei monegasce atât din mesajul Alteței Sale Serenisime Principele Suveran Albert al II-lea de Monaco, transmis în cadrul forumului, cât și din prezentările susținute de Guillaume Rose și de directorul Camerei de Comerț Monaco, Diego Bonaventura.

Prezentarea ”România o alegere strategică” bine documentată și susținută de consilierul Horia Mintaș, din Direcția Investiții Străine (InvestRomânia) – MMACA, a fost primită cu mult interes atât de delegația monegască, cât și de reprezentanții mediului de afaceri din țara noastră.

În marja evenimentului a avut loc semnarea acordului de colaborare între Camera bucureșteană și Monaco Economic Board, prin președinții acestor organizații, Sorin Dimitriu și Guillaume Rose.

În partea a doua a evenimentului, reprezentanţii companiilor monegasce au avut oportunitatea de a face o scurtă prezentare a activităţii lor şi a oportunităţilor de cooperare cu firmele româneşti și au intrat în dialog B2B cu oamenii de afaceri din ţara noastră, interesaţi de: identificarea de noi clienţi, furnizori sau parteneri de afaceri, cunoaşterea condiţiilor şi posibilităţilor investiţionale.

Biroul de Presă al CCIB

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here