Ford Romania vrea sa incheie un nou contract colectiv de munca

0
833

Ford Romania a anuntat joi ca discuta de cateva luni cu sindicatele de la uzina Craiova despre noul contract colectiv de munca, fara sa se ajunga deocamdata la un acord, cerand „modificari cheie” in contracte care sa duca la cresterea competitivitatii si eficientei fabricii auto, anunta Mediafax.

„in ultimele luni, Ford Romania a lucrat impreuna cu sindicatul cu privire la negocierea noului Contract Colectiv de Munca. Compania noastra sprijina anumite modificari cheie ale Contractului Colectiv de Munca, menite sa ajute fabrica de la Craiova sa devina mai competitiva si totodata mai eficienta”, au declarat reprezentantii Ford.

Modificarile, „corecte si oneste”, sunt sestinate sa plaseze fabrica de la Craiova „intr-o pozitie puternica in ceea ce priveste viitorul sau in sistemul global de productie Ford”, conform sursei citate.

Reprezentantii companiei mai arata ca fabrica de la Craiova a atras investitii de peste un miliarde de euro in tehnologie de ultima generatie si se declara increzatori ca Ford si sindicatul vor face tot ceea ce pot „pentru a atrage un volum de munca suplimentar si securiza totodata noi oportunitati de afaceri” pentru Ford Craiova.

Sindicatele au acuzat insa ca modificarile propuse de patronat ar duce la o scadere a veniturilor angajatilor de pana la 10% pe an si la eliminarea bonusurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here