Fondul Monetar International vine la Bucuresti. Cum va gasi delegatia FMI economia dupa scandalul politic

0
601
fmi-sigla

fmi-siglaOdata cu inchiderea urnelor in cadrul referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, Romania trebuie sa inchida un capitol, pentru ca prelungirea scandalului politic va umfla nota de plata, afirma analistii.

„Trebuie inceput, in primul rand, prin restabilirea increderii Occidentului, a pie­telor. Trebuie continuat cu respectarea plangerilor lor, de la combaterea coruptiei la chestiunile de natura legislativa cum ar fi, de exemplu, acelea in materie de atragere de fonduri europene – sa nu se mai fure banii. Trebuie sa respectam regulile Uniunii Europene daca mai vrem sa fim in UE si daca mai vrem banii lor”, comenteaza analistul financiar Dragos Cabat. Si, intareste el: peste toate increderea este esentiala.

Leul a scazut cu peste 7% de la inceputul anului. Dar jumatate din aceasta depreciere s-a intamplat in ultimele saptamani de criza politica.

increderea poate fi restabilita si mentinuta prin politici economice echilibrate. Episodul referendumului a trecut, dar, cu sau fara Traian Basescu la Cotroceni, nu trebuie uitat ca Romania nu a sfarsit cu alegerile – urmeaza alegerile legislative. in aceste conditii, respectarea tintei de deficit este principala arma a mentinerii increderii si abia alte masuri ar putea contribui la consolidarea acesteia.

La modul declarativ, Guvernul pare sa fie constient de fragilitatea situatiei, aceasta fiind si ratiunea anuntului unui nou posibil acord de tip preventiv cu FMI pentru perioada 2013-2015. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here