FMI va discuta cu ministrul Economiei despre rezultatele companiilor de stat aflate sub monitorizare

0
647
grafic-economie-calcule

grafic-economie-calculeReprezentantii FMI vor discuta joi cu ministrul Economiei, Ion Ariton, despre rezultatele societatilor aflate sub monitorizarea fondului si despre o eventuala reducere a salariilor in companiile ministerului, tema care va fi abordata in cadrul mai larg al restructurarii institutiilor publice, citeaza MEDIAFAX.

 

„Nu am discutat despre reducerea salariilor in cadrul companiilor Ministerului Economiei. Acest subiect va fi discutat intr-un cadru mai larg al restructurarii institutiilor publice”, a declarat, joi, Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, inainte de intalnirea cu ministrul Economiei, Ion Ariton.

Tanasescu a adaugat ca discutiile se vor axa si pe progresul inregistrat de companiile monitorizate de fond, apreciind ca acestea au avut „progrese minimale”.

La randul sau, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a precizat ca discutiile cu Ariton se vor concentra pe analiza operatiunilor companiilor controlate de Ministerul Economiei.

Lista companiilor monitorizate cu FMI cuprinde Compania Nationala de Cai Ferate CFR, Societatea Nationala de Transport CFR Calatori, Compania Nationala a Huilei, Termoelectrica, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, Metrorex, CFR Marfa, Electrocentrale Bucuresti, Societatea Comerciala Electrificare CFR si Administratia Nationala a imbunatatirilor Funciare.

In vara acestui an, Guvernul a anuntat ca va reevalua bugetele companiilor de stat, ca prim pas spre reducerea salariilor, fara insa ca unitatile care au efectuat deja restructurari, precum CFR, sa fie supuse acestei reevaluari.

Surse guvernamentale au declarat atunci agentiei MEDIAFAX ca reevaluarea bugetelor unor companii de stat va presupune reducerea plafonului de cheltuieli cu salariile decis initial pentru 2010, astfel ca sefii unitatilor vor fi obligati sa aleaga intre taieri de salarii si concedieri, Guvernul neavand alta forma legala pentru a diminua salarii in aceste firme, dupa ce pentru angjatii bugetari salariile au fost deja taiate cu 25%. (Mediafax)
Sursa foto: ArhuvaFoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here