FMI anticipeaza ca economia Romaniei va creste cu 3,6% in 2011

0
716
fmi-sigla

fmi-siglaFMI estimeaza ca economia romaneasca va creste cu 3,6% in 2011, dupa ce in acest an se va inregistra o crestere zero sau chiar usor negativa, a declarat luni seful misiunii FMI de evaluare a acordului, Jeffrey Franks.

El a reiterat ca datele pentru primele luni din acest an s-au plasat sub asteptarile FMI, atat din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, cat si din evolutia slaba a partenerilor comerciali ai Romaniei.

Franks se asteapta ca economa sa-si revina pe parcursul acestui an si sa ajunga la crestere zero.

In aprilie, in cadrul raportului World Economic Outlook, FMI anticipa pentru 2011 un avans de 5,1% al economiei romanesti, cel mai mare din Uniunea Europeana.

O misiune FMI s-a aflat in ultimele doua saptamani la Bucuresti pentru cea de-a patra evaluare a derularii programului economic care conditioneaza imprumuturile. in urma acestei revizuiri consiliul director al FMI va decide in a doua parte a lunii iunie daca se va elibera cea de-a cincea transa din acord, in suma de 850 milioane euro.

Franks a declarat ca board-ul FMI va discuta acordarea celei de-a cincea transe a acordului cu Romania la finele lunii iunie, daca Guvernul va lua pana atunci masurile la care s-a angajat, in caz contrar data urmand sa fie amanata cu cateva saptamani.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro. Romania a atras deja imprumuturi de aproximativ 11,5 miliarde euro. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here