Fitch a imbunatatit ratingul Romaniei, la "BBB-", cu perspectiva stabila

0
703
grafic-economie-sus

grafic-economie-susAgentia de evaluare financiara Fitch a imbunatatit ratingul pentru credite pe termen lung, in valuta, al Romaniei de la „BB+” la „BBB-„, Romania revenind astfel in categoria recomandata pentru investitii.Calificativul pentru credite

pe termen lung in lei a fost revizuit in urcare de la „BBB-” la „BBB”, in timp ce plafonul de tara a fost imbunatatit de la „BBB” la „BBB+”. Ratingul pentru credite pe termen scurt a fost revizuit in crestere de la „B” la „F3”, se arata intr-un comunicat al Fitch.
„Imbunatatirea reflecta progresul Romaniei in recuperarea dupa efectele crizei financiare, evidenta intr-o reluare a cresterii economice, rezultate bune in zona exporturilor, reducerea deficitului de cont curent si a deficitului bugetar. Pe ansamblu, s-a inregistrat o  imbunatatire reala a situatiei de risc a Romaniei, corespunzatoare unei reveniri in categoria recomandata pentru investitii”, a afirmat  Ed Parker, seful diviziei Fitch pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Moody’s are, de asemenea, pentru Romania rating recomandat pentru investitii, respectiv „Baa3”, in timp ce Standard & Poor’s este singura dintre cele trei mari agentii care evalueaza Romania in categoria nerecomandata investitiilor, cu „BB+”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here