Firmele vor depune de la 1 octombrie declaratiile fiscale in format electronic

0
668
declaratii-fiscale

declaratii-fiscaleContribuabilii mari si mijlocii vor depune, de la 1 octombrie, declaratiile fiscale in format electronic, in Sistemul Electronic National (SEN), a anuntat Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).”MCSI si Agentia Nationala de Administratie Fiscala (ANAF) coopereaza in vederea depunerii electronice a declaratiilor contribuabililor mari si mijlocii.

 De asemenea, cele doua institutii vor pregati sistemul pentru depunerea electronica a declaratiei unice privind contributiile sociale. Actiunea incepe la 1 octombrie, prin depunerea, in SEN si implicit ANAF, a declaratiilor fiscale electronice de catre contribuabilii mari si mijlocii”, se arata intr-un comunicat al MCSI remis MEDIAFAX.

De la data publicarii in Monitorul Oficial a ordinului semnat de presedintele ANAF, va fi obligatorie inregistrarea in SEN a contribuabililor mari si mijlocii care depun, urmand procedura specifica ANAF, declaratiile fiscale electronice semnate cu certificate digitale calificate.

„Declaratia unica se lanseaza pentru depunerea declaratiei aferente lunii ianuarie 2011, cu data limita de depunere 25 februarie 2011. Drept urmare, aceasta declaratie unica va fi disponibila angajatorilor incepand cu data de 1 februarie 2011”, se mai spune in comunicat.

La data intrarii in vigoare a declaratiei unice se va renunta la celelalte declaratii nominale pentru Casele de asigurari sociale.

„Rezultatul acestui efort comun al MCSI si ANAF consta in faptul ca peste 30.000 de contribuabili vor putea, incepand cu 1 octombrie, 2010, sa inlocuiasca ghiseele fizice cu cele virtuale”, se arata in comunicatul MCSI.

SEN este administrat de Centrul National de Management pentru Societatea Informationala (CNMSI), subordonat MCSI. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here